Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

 Αισχρή καπηλεία

 Σε οδό «Ηρώων Συντάγματος Αζόφ» μετονομάστηκε ο δρόμος του Κιέβου που έφερε το όνομα του Ροντιόν Μαλινόφσκι. Ο γεννημένος στην Οδησσό Μαλινόφσκι πήρε μέρος στην Οκτωβριανή Επανάσταση, πολέμησε τους Λευκοφρουρούς, έδρασε στον Ισπανικό Εμφύλιο εναντίον των φασιστών και αναδείχτηκε στρατάρχης του Κόκκινου Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

 


 

 Στην επίσημη τελετή συμμετείχαν στελέχη του Συντάγματος Αζόφ, «επώνυμοι» ναζιστές εγκληματίες, που τώρα καθαγιάζονται στο πλαίσιο της άγριας αντικομμουνιστικής εκστρατείας στην Ουκρανία. Αυτή τη «δημοκρατία», που ξαναγράφει την Ιστορία, στηρίζουν παθιασμένα οι Δυτικές κυβερνήσεις, αλλά και η ελληνική, που δίνει γη και ύδωρ στον Ζελένσκι και τις συμμορίες που έχει στο πλευρό του.

 

Θαλασσοδαρμένοι και δαρμένοι

Τα σπαρακτικά ουρλιαχτά οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που είχε ειδοποιηθεί για την άφιξη ομάδας προσφύγων στη Λέσβο, σε μια έρημη τοποθεσία ενός βουνού. Όταν έφτασαν, αντίκρισαν 22 ανθρώπους να κλαίνε, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Τρεις ήταν δεμένοι με χειροπέδες, ενώ τέσσερις ήταν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Είχαν ξυλοκοπηθεί βάναυσα από 7-8 άτομα που τους πλησίασαν ύπουλα, λέγοντας ότι ήταν γιατροί κι έφερναν φαγητό. Και όταν έφτασαν οι αληθινοί γιατροί, οι τραμπούκοι το έβαλαν στα πόδια. Με άλλα λόγια, ρατσιστές παρακρατικοί σκόρπισαν τον τρόμο, ξυλοκοπώντας ανυπεράσπιστους, θαλασσοδαρμένους ανθρώπους. Το περιστατικό δεν είναι «μεμονωμένο»: Η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ ενθαρρύνει τα κάθε λογής «φίδια» που έχουν ήδη βγει από το αυγό τους.

Υποκρισία κυβέρνησης για την πρόληψη

Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν μαστογραφία σε γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών έσπευσε να προβάλλει προπαγανδιστικά η κυβέρνηση και ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Πάτση υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τον θάνατο της πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η ίδια η Φ. Γεννηματά διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στα 44 της, οπότε δεν θα είχε κανένα όφελος από το πρόγραμμα που φέρει το όνομά της! Οι μαχόμενοι υγειονομικοί ζητούν να μειωθεί το ηλικιακό όριο στα 40 χρόνια, όπως ήταν στο αρχικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται αντί να πανηγυρίζει για την υποβάθμιση της διάγνωσης και της δημόσιας υγείας που θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες!

Ιδιωτικά συμφέροντα κατά ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ

Ενοχλεί πολύ, όπως φαίνεται, ο αγώνας των κατοίκων εναντίον του ξεπουλήματος της περιοχής του Κάστρου στη Λευκάδα και η στήριξη-συμμετοχή της Αριστεράς σε αυτόν. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο νησί η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών, με τον κόσμο να μην πτοείται από τις εκφοβιστικές αγωγές και μηνύσεις. Στο πλαίσιο των αυταρχικών μεθοδεύσεων, αποκαλυπτικό είναι το «ενημερωτικό σημείωμα» της εταιρείας NOTION AE στο εξώδικο που έστειλε προς την τοπική «Αποκεντρωμένη Διοίκηση». Σε αυτό το non paper κατηγορεί τον Δήμαρχο Λευκάδας ότι σύρθηκε στην αποστολή επιστολής προς τον υπουργό Ναυτιλίας μετά από «αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν σε τοπικό επίπεδο από αριστερές οργανώσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ».

Κλείδωσαν τους εργαζόμενους στα καταστήματα!

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ! Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες, ο Κωτσόβολος κλείδωσε τους υπαλλήλους στα καταστήματα για να κάνουν… «στρες τεστ», ενόψει Black Friday! Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι υποχρεώνονται να δουλέψουν εκτάκτως μέχρι τις 11 μ.μ. για να «προετοιμαστούν» για ό,τι έρχεται και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων κατέβασαν τα ρολά μαντρώνοντάς τους μέσα για να τους βάλουν στο κλίμα! Πολλοί εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την εξευτελιστική και εκφοβιστική διαδικασία και αποχώρησαν. Ξεκαθαρίζοντας, έτσι, ότι δεν πρόκειται να γίνουν σκλάβοι στον βωμό του κέρδους και της κατανάλωσης. Αγωνίζονται για κατάργηση των σπαστών ωραρίων και τονίζουν την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία της 9ης Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: