Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Τηλεκπαίδευση δια πασαν νόσον..

 ....και πάσα μαλακία

Εψαξαν από δω, έψαξαν από κει, τελικά τη βρήκαν τη «λύση» στη Νομική του ΑΠΘ για το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χώρων διδασκαλίας και καθηγητών, που έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές να συνωστίζονται στα αμφιθέατρα και να συμβαίνουν ακόμα και ατυχήματα, όπως η πρόσφατη πτώση νεαρού πρωτοετούς φοιτητή από ανοιχτό παράθυρο 3ου ορόφου. 


 

Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν τα «τσακάλια» της Πρυτανείας και η διεύθυνση της Σχολής; 

Να το «γυρίσουν» στην τηλεκπαίδευση, τουλάχιστον μέχρι τέλη Οκτώβρη και μετά βλέπουμε! Αντί δηλαδή να εξασφαλίσουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διδασκαλίας για όλους, με ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών, στέλνουν τους φοιτητές σπίτι τους! 

Δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να αναρωτηθούμε πόσοι απ' αυτούς διαθέτουν ή έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε μια ακριβή σύνδεση ίντερνετ. «Ψιλά γράμματα» για τις πρυτανικές αρχές το αν χαθεί και κάνα εξάμηνο...

Τηλεκπαίδευση «διά πάσαν νόσον» και πάσαν μαλακίαν λοιπόν! 

Στην προκειμένη περίπτωση, για να μην έχουν τους φοιτητές μέσα στα πόδια τους τώρα που η οργή κοχλάζει για τον τραυματισμό του συμφοιτητή τους και για τις άθλιες συνθήκες διδασκαλίας. 

Τους θέλουν μακριά από το πανεπιστήμιο, για να μη διαμαρτύρονται οργανωμένα, αλλά να ψάχνουν σύνδεση στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν το μάθημα! 

Πάντως η περίπτωση του ΑΠΘ χτυπάει «καμπανάκι». 

Η τηλεκπαίδευση - τηλεργασία ήρθε για να μείνει, όχι μόνο για να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη στη μεγαλοεργοδοσία, αλλά και για να διευκολύνει την αντιδραστική πολιτική του κράτους στην Εκπαίδευση και αλλού. 

Για παράδειγμα, δεν είναι παράξενο μπροστά στον χειμώνα να δούμε ακόμα και σχολεία να κλείνουν για κάνα μήνα με διάφορες προφάσεις, στο όνομα της «εξοικονόμησης» Ενέργειας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Χώρια που ήδη υπάρχει κατεύθυνση σε δασκάλους και διευθυντές να εφαρμόζουν την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών των μαθητών με καταλήψεις σε σχολεία.

Πηγή Ρίζος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: