Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Μίγμα εκκρηκτικό

 Κάθε έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της διαχείρισης της πανδημίας από τις αστικές κυβερνήσεις είναι και ένας κόλαφος για την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και τις επιπτώσεις της στη ζωή του λαού. 


 

Αυτό επιβεβαιώνει μία ακόμα έρευνα σχετικά με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής λόγω COVID. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Χιλή. 

Περιλαμβάνει δηλαδή «δείγμα» από όλων των ειδών τις κυβερνήσεις και από διαφορετικές εκδοχές των εμπορευματοποιημένων συστημάτων Υγείας, είτε σοσιαλδημοκρατικής είτε «νεοφιλελεύθερης» κοπής. 

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, μειώνεται το προσδόκιμο ζωής κατά 15,5 μήνες, ενώ «πρωταθλήτρια» σε αρνητική επίδοση είναι η Βουλγαρία, με μείωση κατά 43 μήνες. 

Από μια τέτοια έρευνα δεν θα μπορούσε να λείπει ο «συνήθης ύποπτος», οι ΗΠΑ, που κατέχουν τη δεύτερη θέση, με μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 28,2 μήνες, δηλαδή πάνω από 2 χρόνια! 

Οι ειδικοί συνδέουν αυτήν την τραγωδία, ειδικά στις ΗΠΑ, με τις «τεράστιες κοινωνικές ανισότητες», επομένως τη μεγάλη ευαλωτότητα του πληθυσμού, αλλά και με την επίδραση του ανορθολογισμού και της μη εμπιστοσύνης στα εμβόλια. 

Και τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι έξω από την αστική πολιτική και διαχείριση, αλλά είναι τα «δικά της παιδιά». Δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά κανόνα για όλα τα καπιταλιστικά κράτη. 

Και μιας που στην Ελλάδα αυτές τις μέρες έρχεται άλλο ένα νομοσχέδιο, για να δώσει νέα ώθηση στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, αποδεικνύεται είναι ότι αυτό το θανάσιμο «κοκτέιλ» όλο και εμπλουτίζεται, με τον λαό να πληρώνει πολλαπλώς τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: