Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Εισαγγελέας επόπτης

 ..της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας: "Θα παρακολουθούσα ακόμη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας αν επρόκειτο να πουλήσει την πατρίδα!!" Θεέ μου ποιο ανθρώπινο είδος εκτρέφεται στον ζω&λ$γικό κήπο των δικαστών!! Και ποια είσαι εσύ που ως μονάρχης και ελέω θεού θα κρίνει αν κάποιος πουλά την πατρίδα και πως;

 


Σάλο προκάλεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η δήλωση που φέρεται να έκανε η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, πως «θα παρακολουθούσα ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν επρόκειτο να πουλήσει την πατρίδα». 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, διότι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εκλήφθηκε ως έμμεση αναφορά στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Εξάλλου, νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Αυγή», η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή αρνήθηκε το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποσταλεί ερώτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν τεθεί υπό καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολόγηση, το αίτημα να ελεγχθούν τα κινητά τηλέφωνα βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων υπέβαλε η αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: