Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΒΟΛΙΑ ..

 

  Ένα άρθρο μου στον ημερήσιο Τύπο που από το 2010 εξηγεί λιτά και κατανοητά πως προέκυψε η καταστροφική για τη χώρα κρίση και που το επαναλαμβάνω γιατί οσονούπω θα έλθει η επόμενη..  

 


Είναι απολύτως εξοργιστικό και εμετικό συνάμα μια δράκα μοιραίων για τον λαό υπανθρώπων να σε θεωρεί εξ ορισμού ηλίθιο παίζοντας μαζί σου οικονομικό κρυφτό με την χρήση αλχημικών μαθηματικών.. 

Προηγουμένως σε λούζουν προπαγανδιστικά στη σύφιλη επινοημένων από το ιερατείο τραπεζιτικών όρων μόνο και μόνο για να προκαλέσουν νευρική παράλυση στο πόπολο και να τους δοξάζει σαν εξωγήινους υπερπολιτισμούς. 

Πως και από πού προέκυψε η κρίση Cdo, Swaps, ανταλλαγές ομολόγων, μόχλευση, και μια σειρά από κωδικοποιημένες μαλακίες που άπασες παραπέμπουν στην αρχαιότερη ιστορικά (μετά την δουλεία) μορφή εκμετάλλευσης, την τοκογλυφία και κάποιες απ' αυτές στον σύγχρονο στοιχηματικό τζόγο, (απάτη), οι οποίες θεσμοθετήθηκαν επί τούτων με πολιτικές αποφάσεις των υποταγμένων αιρετών της πολιτικής στους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς. 

Και εξηγούμαι: Είναι οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας παραγωγής χρήματος που εδρεύει στο Μανχάταν της ΝΥ, οι οποίοι: 

Αφού εξασφάλισαν διαχρονικά την τοποθέτηση υπαλλήλων τους στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, στην συνέχεια και σε σύμπραξη με καθηγητές οικονομικών εδρών φημισμένων πανεπιστημίων όπως το Harvard , MIT , Columbia , Berkley … και εκ παραλλήλου συμβούλους των κυβερνήσεων Ρέιγκαν ,Μπούς πρεσβύτερου και νεότερου , Κλίντον και του Ομπάμα, έστησαν την πυραμίδα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές επενδύσεις , με μία σειρά υποβολιμαίων νομοθετικών παρεμβάσεων όπως: 

 # Κατάργηση του νόμου Glass-Steagal (1934) που απελευθέρωσε τις τράπεζες επιτρέποντάς τις να ρισκάρουν χρήματα των καταθετών σε εξωτραπεζικές επενδύσεις . 

 # Επέτρεψαν συγχωνεύσεις δημιουργώντας οικονομικούς κολοσσούς έξω από τον έλεγχο της επιτροπής ανταγωνισμού πχ Citicorp + Travelers = CitiGroup 

# Απέτρεψαν τον έλεγχο των χρηματιστηριακών παραγώγων (derivatives) που μία μορφή τους είναι τα δομημένα χρεωστικά ομόλογα CDO (Collateralized Dept Obligation) και τέλος 

# Επέτρεψαν την μόχλευση δηλαδή η αναλογία χορήγησης δανείων προς ίδια κεφάλαια (borrow money – banks money) από 3/1 σε 33/1 (δάνειζαν δηλαδή χρήματα που δεν είχαν.. που σημαίνει ότι ο όγκος του χρήματος ήταν απλώς ένα τοκογλυφικό σκίτσο στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και καμιά σχέση δεν είχε με την πραγματική οικονομία!!) 

 Φυσικά και επρόκειτο περί μιας κολοσσιαίας παγίδας, απλοϊκής ωστόσο λογικής, (στην κορυφή της οποίας φιγουράριζε η γνωστή σε όλους μας Goldman Sachs αλλά και η Leeman brothers ) που όμως την διάνθισαν με όρους δυσνόητους για να παραπλανούν.. Σκατόμουτρα στην ουσία, αλλά ευτυχώς για εμάς ο θεός Μαρξ έχει από δεκαετιών εξηγήσει τον κλέφτη (καπιταλιστή) γιατί αγαπούσε τον νοικοκύρη (εργαζόμενο).. 

Δεδομένου έτσι πως δεν υφίσταται ελεήμων καπιταλισμός, ήταν θέμα χρόνου η θορυβώδης μηχανή τους να χάσει λάδια και να αποκαλυφθεί, καθώς τα δάνεια (φοιτητικά, εμπορικά, διακοπών, στεγαστικά, καταναλωτικά και άλλα) που άπασες οι τράπεζες μοίραζαν ως αποκριάτικο χαρτοπόλεμο, (προηγουμένως τα είχαν κεφαλαιοποιήσει περνώντας τα από την κολυμβήθρα των Οίκων αξιολόγησης – Φιτς Χιτς και άλλες παπαριές ως άριστα προϊόντα!!!) ήταν απολύτως επισφαλή, αφού δεν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες εγγυήσεις. 

Το ζήτημα είναι πως όταν το 2008 ηκούσθη μπαμ εις τον αέρα, ο κίνδυνος είχε διασπαρθεί σε όλο τον πλανήτη οι μικρότερες τράπεζες του οποίου είχαν ήδη εμπλακεί στα δίχτυα τους. 

Ήταν το σημείο μηδέν που τα καπιταλιστικά φίδια άλλαξαν αυτομάτως το δέρμα τους και πέρασαν υπό την απειλή κατάσχεσης των κεφαλαίων (το κάνουν τώρα στη Ρωσία) στον τζόγο της αγοράς ομολόγων υποτιμημένων κρατών, στήνοντας με την σκηνοθεσία των κατά τόπους πολιτικών ανδρεικέλων (τα ονόματα παραλείπονται ως ευκόλως εννοούμενα) εκφοβιστικά σκηνικά πτώχευσης, (μην ντρέπεσαι λέγε με Ελλάδα), για να κερδίσουν από τα ασφάλιστρα... Cdses.. (στοιχηματίζω εγώ -που δεν έχω πληρώσει μία για ασφάλιστρα του σπιτιού σου- πως αυτό θα καεί και αν δεν συμβεί την παραμονή λήξης του συμβολαίου μου του βάζω φωτιά εγώ..) 

 Προηγουμένως και για τις ανάγκες του μετασχηματισμού τους σε αθώες περιστερές της οικονομίας, θυσίασαν ως Ιφιγένεια την Leeman brothers (όχι όμως και τα στελέχη της που αναβαθμίστηκαν ) όπως πράττουν όσοι σέβονται τον εαυτό τους σφάζοντας έναν κόκορα στα εγκαίνια κάθε νέας οικοδομής. (στην περίπτωσή μας θυσιάζουν την Proton.. αλλά όχι και τον πολιτικό της προστάτη τον Βενιζέλο) 

Κατόπιν αυτών ουδείς δικαιούται να προβάλλει άγνοια ως δικαιολογία της ψήφου του στα πολιτικά καρακόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: