Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

 Και καλά με την μαντήλα ή μπούργκα μπορεί κάποτε ν' απελευθερωθεί το θηλυκό γένος του Μωαμεθανικού οπίου. Από τον εαυτό τους όμως πως.. Που αν στον καθρέφτη τους άρεσαν τα μαλλιά η μάπα και το σώμα τους ο καπιταλισμός θα είχε πέσει σε εικοσιτέσσερις ώρες.. Στα δέκα μαγαζιά της αγοράς τα εννιά απευθύνονται στις γυναίκες κι ένα μίζερο στους άντρες..

 


Συγκλονίζει παγκόσμια η εξέγερση στο Ιράν, με πρωτοπόρο τον ρόλο των γυναικών, ενώ ήδη αναφέρονται πάνω από 30 νεκροί. Η αποτρόπαια δολοφονία από την «Αστυνομία Ηθικής» της 22χρονης Μαχσά Αμινί, κουρδικής καταγωγής, έφερε στο προσκήνιο την πάλη των γυναικών του Ιράν κατά της έμφυλης καταπίεσης. 

Πλάι στις μαχόμενες γυναίκες, συσπειρώθηκαν ευρύτερα τμήματα του λαού, ενάντια στον σκοταδισμό και τη θρησκευτική τυραννία, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Την ίδια ώρα, μόνο οργή προκαλεί το δήθεν ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστών. Όταν στις ΗΠΑ καταργείται το δικαίωμα στην άμβλωση και σε όλη τη Δύση ενισχύεται ο σκοταδισμός, η έμφυλη βία, η θρησκόληπτη ακροδεξιά και ο φασισμός, πάει πολύ να μιλούν αυτοί για ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: