Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΛΥΣΑΞΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 Δεν είναι επιδημία οι απεργίες ώστε να εφαρμόζεται προληπτική ιατρική. Είναι το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση των λεηλατηθέντων Το δεύτερο δεν θέλετε να το ξέρετε..

 


Παραλίγο να πνιγούν στους ...αφρούς τους όσοι ξεσπάθωναν χτες ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. 

Η αντιαπεργιακή λύσσα από τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα και πληκτρολόγια, ακόμα και στο Viber, ξεπέρασε κάθε όριο. 

Θυμήθηκαν ξαφνικά την «ταλαιπωρία επιβατών και οδηγών». Αλήθεια, δεν βλέπουν όλοι αυτοί το καθημερινό, ατελείωτο μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως στον Κηφισό, και το «σαρδέλωμα» χιλιάδων επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς να υπάρχει καμιά απεργία ή άλλη κινητοποίηση; 

Παριστάνουν τους «ευαίσθητους» αυτοί που υπερασπίζονται εδώ και δεκαετίες την επιχειρηματική δράση για το κέρδος στις συγκοινωνίες και στις μεταφορές, την αιτία δηλαδή για το σημερινό χάλι, το οποίο θα ενταθεί με το νομοσχέδιο - σκούπα που ψηφίστηκε χτες. 

Καλούν την κυβέρνηση να «εφαρμόσει τον νόμο» και να βγει η απεργία «παράνομη και καταχρηστική», αυτοί που υπερασπίζονται τη μεγαλύτερη «κατάχρηση» σε βάρος του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις. 

Λύσσαξαν επειδή θέλουν να πέσει «σιωπητήριο», ώστε με «σταθερότητα» και «χωρίς εντάσεις»  να προχωρούν ανενόχλητοι στο τσάκισμα του λαού. 

Η χτεσινή υστερία ήταν και μια «πρόβα τζενεράλε» για το τι θα βρίσκει μπροστά του ο λαός, από τα οργανωμένα εναντίον του καθεστωτικά συμφέροντα.. Είναι βαθιά γελασμένοι, όμως, αν νομίζουν ότι με «προληπτική» συκοφαντία και τρομοκράτηση θα τον κάνουν να λουφάξει. Δεν είναι επιδημία οι απεργίες ώστε να εφαρμόζεται προληπτική ιατρική. Είναι το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση των λεηλατηθέντων Το δεύτερο δεν θέλετε να το ξέρετε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: