Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΑΔΕ: ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

 Ουκ έχεις λαμβάνεις εκ του έχοντος.. Έσωσαν τις τράπεζες ναυάγησαν τον λαό.. Τουλάχιστον σε 1.378.297οφειλέτες έχουν επιβληθεί καταναγκαστικά μέτρα.. Που σημαίνει ότι: Κινδυνεύει άμεσα η επιβίωση των οικογενειών τους.. Είναι γιατί μια κοινωνία  προβάτων εξέλεξε νομοτελειακά μια κυβέρνηση λύκων..

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022, νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις «φέσωσαν» την εφορία με απλήρωτους φόρους ύψους 4,846 δισ. ευρώ με το σύνολο των οφειλετών να παραμένει πάνω από τα 4,2 εκατομμύρια. 

Πλέον το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στην εφορία έχει εκτιναχθεί στα 112,653 δισ. εκ των οποίων 26,126 δισ. είναι ανεπίδεκτα είσπραξης με αποτέλεσμα το καθαρό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται σε 87,134 δις.. 

Σημαντικό είναι ότι 1.966.599 βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.378.297 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα. Η έξαρση της ακρίβειας έχει αυξήσει τις κόκκινες οφειλές από φόρους τους τελευταίους μήνες ενώ συρρικνώνει τα εισοδήματα των νοικοκυριών προκαλώντας έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, καθώς εντείνεται η πληθωριστική ανάφλεξη και επιμηκύνεται η διάρκεια της κρίσης. 

 Την ίδια ώρα, ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ έχει πάρει «φωτιά» καθώς με κατασχέσεις και ρυθμίσεις κατάφερε στο 7μηνο να εισπράξει πάνω από 2,8 δις. ευρώ από παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, ενισχύοντας έτσι τα κρατικά ταμεία. Και ενώ ο αριθμός των οφειλετών παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια είναι εντυπωσιακό το ποσοστό των εμπρόθεσμων πληρωμών φόρων που αγγίζει το 84%. Δηλαδή, 8 στα 10 ευρώ των φόρων που έχουν βεβαιωθεί πληρώνονται στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: