Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΗΔΕΙΑ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: ΟΥΤΕ Ο ΚΟΠΟΛΑ

  Με σκηνικό που θα το ζήλευε η πλέον χλιδάτη σαπουνόπερα κηδεύτηκε η Ελισάβετ. Κοστούμια—με χρώματα έντονων αντιθέσεων-- φτερά και πούπουλα δυστυχισμένων ένστολων που είχαν επί έτη ασκηθεί στην κυριαρχία και της έσχατης νευρικής τους απόληξης για να αυτοπειθαρχηθούν. 

 

   (Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ το πώς διέκριναν που πατούσαν και που πήγαιναν εκείνοι οι κοκκινοτρίχηδες με τους μαύρους σκούφους να καλύπτουν το πρόσωπό τους ως τα χείλη τους. Θαύμα θαύμα) 

 

 

Ιπποειδή που η συγχρονισμένη κίνησή τους αποκάλυπτε τον βασανισμό τους ωσπου να αφομοιώσουν τις εντολές των εκπαιδευτών τους κατά τις ασκήσεις. 

Οχήματα υπερπολυτελών εκδόσεων (Ρολς Ρόις, Μπέντλεϋ, Άστον Μάρτιν, Τζάγκουαρ) που η αξία ενός εκάστου εξ αυτών θα δύνατο να συνεισφέρει ως και τις πανεπιστημιακές σπουδές μιας τάξης μαθητών. 

(Μπέρναρ Σω: Στην Ρωσία των Μπολσεβίκων πράγματι δεν είδα ούτε μία ρολς ρόις ή μια μπέντλεϋ. Δεν είδα ωστόσο ούτε ένα παιδί δίχως γάλα γιατρό και δάσκαλο!! ) Αυτοί πάνσοφε δοκιμιογράφε στεγάζονται στις γέφυρες του Τάμεση κι έχουν για σκεπή τον έναστρο ουρανό.. Γι αυτό δεν τους είδες.. Είναι αναλώσιμοι..) 

Παπάδες.. Κάργα.. παπάδες.. Στολισμένους στα χρυσοποίκιλτα άμφιά τους δεδομένου πως η εκκλησία κάνει ιερές μπίζνες με τους αυτοκράτορες διανέμοντας από άμβωνος θρησκευτική πρέζα στους λαούς. 

Και εν τέλει ελεγείες χορωδιακά κεντημένες νότα τη νότα για να προκαλούν ρίγη συγκίνησης στο πόπολο. Το ίδιο που: Προσπερνά τον επαίτη στρέφοντας το κεφάλι του στην κόντρα όχθη της βασιλικής οδού, για να μην καταληφθεί από τις προσωπικές του ενοχές, εξ αιτίας της ατομικής ευθύνης.. 

Υπό αυτή την ατμόσφαιρα των δακρύων θολώνει το τζάμι του κόσμου και δεν είναι σε θέση να διακρίνει τα εγκλήματα των βασιλιάδων ακόμη και αν αυτά έχουν διαπραχθεί στον τόπο του. Οικονομικά στρατιωτικά και πολιτικά.. Όπως επί παραδείγματι της Βρετανικής αυτοκρατορίας επί της μόλις απελευθερωθείσας Ελλάδας και για δεκαετίες.. Αλλά και επί του ίδιου του λαού τους.. Των εκατομμυρίων ανέργων. Των ανασφάλιστων της πανδημίας που οδηγούνταν στη φυσική επιλογή.. Των επιδοματικών εισοδημάτων της σκηνοθετημένης φιλανθρωπίας. 

Αν όμως η όσφρηση της βασιλικής αυλής ή των λόρδων ήταν επαρκής, τότε θα την αντιλαμβάνονταν στο φτερό. Γιατί βρωμάει το χνώτο του λαού από την πείνα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: