Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

 Νεκρός διανομέας, νεκρική σιγή η κυβέρνηση

Άλλος ένας νεκρός διανομέας προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θανάτων εν ώρα εργασίας. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ένας 30χρονος μετανάστης που εργαζόταν ως freelancer στην efood και ο θάνατος τον βρήκε στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την Καποδιστρίου – τίποτε άλλο δεν έγινε μέχρι στιγμής γνωστό. 

 


 

Περιστατικά με βαριούς τραυματισμούς ή ακόμα και θανατηφόρα πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα κι αυτό το αρνητικό «ρεκόρ» δεν μπορεί να αποδοθεί ούτε στον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε στην ενεργειακή κρίση. Ακέραιη την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους πλημμελείς ελέγχους, την αδιαφορία της για τις ζωές των πολλών και την αποκλειστική έγνοια της για την ικανοποίηση των «δικών της» παιδιών.

Πλυντήριο για δολοφόνους η Ελλάδα

Επί σειρά ετών οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέφευγαν να φωτογραφηθούν με τον Σαουδάραβα «πρίγκιπα του σκότους» Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, καθώς στα διεθνή ΜΜΕ είναι γνωστός ως ο «δολοφόνος με το πριόνι». Κάτω από τις δικές του εντολές ο διαφωνών δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι εγκλωβίστηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και θανατώθηκε με φρικτό τρόπο, τεμαχιζόμενος με πριόνι! Όπως φαίνεται ωστόσο ήρθε ξανά η ώρα για επιστροφή στις μπίζνες και ο Κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που «έσπασε το ρόδι» με τον μακελάρη. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να προχωρήσει τις οικονομικές και γεωστρατηγικές σχέσεις με το Ριάντ για να προωθήσει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή, αλλά και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Βραβεύουν πλοιοκτήτες, «τιμωρούν» τους υπόλοιπους

Η υποτέλεια των εκάστοτε δημοτικών αρχών στα οικονομικά συμφέροντα της επικράτειας τους, είναι γνωστή. ‘Όπως επίσης η Άνδρος ως τόπος καταγωγής επιφανών εκπροσώπων του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου. Ο συνδυασμός αυτών φαίνεται πως οδήγησε τη περασμένη Τρίτη (26/7) στην εκδήλωση για τη βράβευση των…. «πλοιοκτητών του τόπου μας» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου, που έλαβε χώρα στην πιο οικονομικά ασθενή περιοχή του νησιού, το Κόρθι. Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός, με δεδομένο ότι το καλοθρεμμένο εφοπλιστικό κεφάλαιο, μεταξύ αυτού και αυτό που δραστηριοποιείται στη γραμμή Άνδρος – Ραφήνα, αύξησε τα εισιτήρια τον τελευταίο χρόνο πάνω από 25% κάνοντας δυσβάσταχτο το κόστος ζωής για τους… διαρκώς μη βραβευθέντες εργαζόμενους και αγρότες του νησιού. Τα μόνιμα υποζύγια της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε όλα τα μήκη και πλάτη….

Έλληνες εφοπλιστές: τα «πιο ίσα» ζώα

Η διάσημη φράση «όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα» αποκτά νέο νόημα. Σήμερα τα «πιο ίσα» ζώα είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που διατηρούν το δικαίωμα να μεταφέρουν με τα τάνκερ τους ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, έτσι ώστε η κερδοφορία τους να μη θιγεί από το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Η εξαίρεση αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετικές πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος των εφοπλιστών παραπονέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε πετρέλαιο από το Ιράν και τη Βενεζουέλα λόγω εμπάργκο. Τώρα δεν θα μεταφέρουμε και ρωσικό πετρέλαιο, τι θα κάνουμε;» Μόνο για τους λαούς που βλέπουν να έρχεται ένας χειμώνας παγωνιάς και πείνας δεν προβλέπεται καμία εξαίρεση…

Εγκληματική αδιαφορία από Πλεύρη

Κανένα νόημα δεν έχει η επαναφορά μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, δήλωσε με απίστευτο κυνισμό ο Θάνος Πλεύρης, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου με τη λογική ότι το «κύμα έχει ήδη κορυφωθεί». Έστω και αργά η κυβέρνηση παραδέχεται λοιπόν ότι έχουμε νέο κύμα και όχι «ταλάντωση» και πως μέσω κορύφωσης και δραματικής αύξησης των θανάτων από Covid προχώρησε στην κατάργηση ακόμα και της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους για τόνωση της τουριστικής κίνησης.. Ακόμα, αντίθετα με την πραγματικότητα που καταγγέλλουν οι μαχόμενοι γιατροί, ο υπουργός ισχυρίστηκε ψευδώς ότι «το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία δεν δέχονται καμία πίεση»! Τα ράντζα που πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής είναι μάλλον προϊόν φαντασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: