Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

  Η ζωή μας όμως αγύρτες δεν είναι στοιχηματικά παράγωγα !! Πρόκειται περί αξίας που δεν αυξάνει μετά θάνατο

 


Διαφημίζεις υποκλοπέα τη Μύκονο και την παρακμιακή χλιδή της και ζητάς κατανόηση από αυτούς που από το λεξιλόγιό τους το λήμμα διακοπές ή αλλιώς τα μπάνια του λαού έχει από καιρού διαγραφεί.

Δολοφονείς τις εργασιακές σχέσεις και βάζεις τον εργασιομανή πρώην Δαπίτη-μόνο αυτό-υπουργό σου να κάνει «τσαχπινιές» με την κάρτα «εργασίας» που θα έπρεπε να λέγεται κάρτα «μεσαιωνικής σκλαβιάς η Βυζαντινού βασιβουζούκου».

Αφήνεις απροστάτευτα τα δάση γιατί «από την ίδρυσή τους» και κόντρα στην εσχατο- αριστεία σας ενώ καίγονται  ξαναγεννιούνταν. Κι όμως δεν σ' εμπόδισαν στο παραμικρό να μετασχηματιστούν οικοπεδικά φιλέτα και φυτώρια ανεμογεννητριών.. Γιατί η μοίρα τους κατά την αριστεία σου είναι να καίγονται..

Προσέλαβες έτσι αντί πυροσβεστών παπάδες και αστυνομικούς! Όλοι γνωρίζουν πόσο απαραίτητοι είναι για την καταστολή των φλεγόμενων δασών..

Πετάς με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μερικές δεκάδες χιλιάδες νέους εκτός ΑΕΙ και μετά κλείνεις το μάτι της Νικούλας στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά μαγαζιά και παραμάγαζα, να ετοιμάζονται για νέα πελατεία.

Δια αυτού του κόλπου αυξάνεις την ταξική ψαλίδα προκαλώντας τον βρασμό ψυχής στην κοινωνία που παρακολουθεί έκπληκτη τους απογόνους της να περιθωριοποιούνται γιατί δι ενός όπλου μπορείς να σκοτώσεις μέχρι δέκα ανθρώπους.. Δι ενός νόμου όμως εκατομμύρια..

Δισεκατομμύρια τα κέρδη των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αύξηση στις καταθέσεις μιας ξεφτιλισμένης ολιγαρχίας και αφαίμαξη της ζωής εκατομμυρίων συμπολιτών μας..

Οργάνωσες ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία για να πείσεις τον λαό πως για όλα ευθύνεται αυτός. Μετά σου έφταιξε ο πόλεμος κι ο Πούτιν για να καταστήσεις ακροβατώντας δίχως δίχτυ ασφαλείας μια λιλιπούτεια χώρα εχθρική απέναντι σε μια παγκόσμια δύναμη.. . Τώρα, και απέναντι στις σαρωτικές νίκες της υποδύεσαι τον επί τόπου μεταβάντα και μηδέποτε αντιληφθέντα Για να περάσει ο άθλος σου στη μιντιακή λησμονιά Όπως ξεχάστηκε και ο Covid-19.

122.230 κρούσματα, 138 διασωλημένοι και 355 απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα. Κι όλα για την κυβέρνηση βαίνουν καλώς, σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Ευτυχώς όμως που η «βαριά μας βιομηχανία», ο ελαφρά τη καρδία τουρισμός , πάει από το καλό στο καλύτερο, με τους δυνάστες αφεντικά να τρίβουν τα χέρια τους.

Κι οι εργαζόμενοι; Αυτοί, ας στοιβάζονται για πέντε και έξι μήνες σε ένα δωμάτιο δύο επί τρία με άλλους τρεις τέσσερεις. Γιατί τα δωμάτια, όπως και οι εργαζόμενοι είναι προς εκμετάλλευση. Δεν μπορούν να χαραμίζονται για να μένει η πλέμπα. Αλίμονο μόνο όταν η «πλέμπα», νιώσει τη δύναμή της!

Αύγουστος, ο μήνας των διορισμών στα σχολεία, για μόνιμους και αναπληρωτές.

Πανηγυρίζει η κυρά-Νίκη για 25.000 διορισμούς επί των ημερών της.

Τσιμουδιά για τα 50.000 κενά, πάλι επί των ημερών της.

Κουβέντα για τα 11 χρόνια μηδενικών διορισμών, άσχετα αν στην ούγια έγραφε Ν.Δ φυσικά και ΠαΣοΚ και ΣυΡιζΑ, και διάφορα άλλα κόμματα-ρετάλια που συμπλήρωσαν το πάζλ της μνημονιακής ομάδας.

Ούτε λόγος για την υποβάθμιση των πτυχίων άλλοτε με ΑΣΕΠ και άλλοτε με προσοντολόγια.

Διαίρει και βασίλευε. Αγόρασε ελπίδες για να έχεις να τις πουλάς στους απελπισμένους.

Και φυσικά, ατομική ευθύνη αν δεν τα καταφέρεις που στατιστικά είναι το πιο πιθανό.

Κατά τα άλλα, η ομηρία των συνταξιούχων εκπαιδευτικών συνεχίζεται. Δεν φτάνει που πετσόκοψαν το εφάπαξ και η σύνταξη έγινε χαρτζιλίκι, περνάνε και δυο τρία χρόνια μέχρι να αποδοθεί στους δικαιούχους.

Δεν ιδρώνει, προς το παρόν, το αυτί τους.

Σύντομα θα ιδρώνουν ολόκληροι.

Ξέρουν ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και προσπαθούν να βρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: