Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΠΩΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΈΤΣΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ;;;

 Η αιφνίδια νεκρή δόκιμος του πολεμικού μας ναυτικού δεν είναι το πρώτο περιστατικό... Εσχάτως χάνονται του ανθρωπολογικού χάρτη στο άπειρο Σύμπαν από βρέφη ως έφηβοι. Δίχως κανείς να φέρει μιαν απάντηση πειστική.. Φταίει μήπως ο υποσιτισμός και η εξαθλίωση που κατέστησε οργανικά ευάλωτη τη νέα γενιά ακόμη και σε ασθένειες --μολύνσεις-- του συρμού; Όχι δεν είμαι τερατολόγος.. Αλλά πριν δύο χρόνια προσβλήθηκα κι εγώ από δηλητηριώδες μικρόβιο και στο παρά πέντε απέφυγα τη σηψαιμία θεωρώντας πως: Είμαι εμβολιασμένος στις αλάνες από μικρός.. Για ν αποστομωθώ από την γιατρό πρώην συζυγό μου ως εξής: Τότε η γη μύριζε φρέσκο χώμα κι ήταν άλλη η διατροφή. Τώρα ματώνεις στα παράγωγα της ασφάλτου..

 


Γιατροί και αρμόδιες Αρχές εξετάζουν τα δεδομένα - Η οικογένεια δεν ενημερώθηκε πριν την ημέρα εισαγωγής σε νοσοκομείο της Νάπολης Απαντήσεις για το τις αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θ.Κ. αναζητούν οι γιατροί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, εξετάζοντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, από την μόλυνση με κάποιο λοιμοξιογόνο παράγοντα ως την δηλητηρίαση. 

Σημειώνεται ότι υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις δοκίμων που εμφάνισαν πυρετό τις ίδιες περίπου ημέρες, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν άλλα σοβαρότερα συμπτώματα. Ταυτόχρονα, ερωτηματικό παραμένει ο χρόνος έναρξης των συμπτωμάτων και το αν υπήρχε δυνατότητα εγκαιρότερης εισαγωγής σε νοσοκομείο, είτε με αεροδιακομιδή είτε ακόμη και σε προηγούμενο λιμάνι. 

Σημειώνεται ότι το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού πριν την τραγική απώλεια ήταν από την Τύνιδα της Τυνησίας προς την Νάπολη της Ιταλίας, μία απόσταση περίπου 300-310 ν.μ. ή μίας ημέρας (σε ευθεία πορεία). 

Η άτυχη Θ.Κ. από τη Λάρισα εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 2021 και στις 20 Ιουλίου φέτος ξεκίνησε για το πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι με το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» (Α374) με πλήρωμα 140 άτομα, μαζί με το οποίο θα έπλεε και η φρεγάτα «Κανάρης» (F464). 

Η σχεδιασμένη πορεία των δύο πλοίων του πολεμικού ναυτικού ήταν προγραμματισμένο να τα οδηγήσει από τη Σαλαμίνα κατά σειρά στο Μαυροβούνιο (Μπαρ), την Γαλλία (Μασσαλία), την Πορτογαλία (Λισαβόνα), την Τυνησία (Τύνιδα - Λα Γκουλέτ), την Ιταλία (Νάπολη) και τελικά πίσω στην Ελλάδα (Σούδα).

 Σύμφωνα με την χθεσινή (25/8) ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, «την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου. 

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της». Από την ανακοίνωση δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς άρχισε να εκδηλώνει συμπτώματα η άτυχη νεαρή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο Mega o αδερφός της, την Τρίτη (ημέρα εισαγωγής της στο ιταλικό νοσοκομείο) υπήρξε επικοινωνία των γιατρών με την οικογένειά της όπου αναφέρθηκε ότι είχε «εξάνθημα στο πόδι, κόπωση στα γόνατα, πυρετό που είναι ελεγχόμενος». Ακολούθησε την Τετάρτη δεύτερο τηλεφώνημα όπου ενημερώθηκαν για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και την διασωλήνωση. Τελικά, μία ημέρα μετά η 19χρονη κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: