Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΙΚΟΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ

Πακετάρει ελαχιστοποιώντας το δυναμικό του δημόσιου συστήματος Υγείας με το ιδιωτικό και το προπαγανδίζει ως ελιξήριο υγείας !! Ποιο; Εκεί όπου και το χαμόγελο του γιατρού κοστολογείται και απαιτείται η εκποίηση μιας οικίας για να βγεις όρθιος αν βγεις ποτέ... 


 

 «Μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας είμαστε σε φάση που πλέον γνωρίζουμε καλύτερα τα δεδομένα», αναφέρει σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, την ώρα που οι θάνατοι φέτος το καλοκαίρι είναι διπλάσιοι από πέρυσι.

 Πώς αξιοποιείται όμως όλη αυτή η «πείρα» που συγκέντρωσε η κυβέρνηση τα δυόμισι τελευταία χρόνια, ξεδιπλώνοντας την άθλια πολιτική του «κόστους - οφέλους» στην πλάτη του λαού; 

Ο υπουργός Υγείας ήταν αφοπλιστικός: «Εκπονούμε ένα σχέδιο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα όπου πλέον θα μπορούν απευθείας και οι ιδιωτικές κλινικές να διαχειρίζονται περιστατικά Covid. Ηδη το εφαρμόσαμε στο παρελθόν δεσμεύοντας κλίνες και πλέον θέλουμε να το επεκτείνουμε για να αποσυμφορήσουμε την πίεση στο ΕΣΥ». 

 Οσοι θυμούνται την ...ιλαροτραγωδία με τη «συνεισφορά» του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί παρά να αγανακτούν με όσα λέει ο υπουργός.

 Αντί να ενισχυθεί και να θωρακιστεί το - ρημαγμένο από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - δημόσιο σύστημα Υγείας, με την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, προσωπικό και υποδομές, αντί σε ώρα ανάγκης να επιταχθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, το κράτος εξαγγέλλει επέκταση των ΣΔΙΤ με τις ιδιωτικές κλινικές. 

Αξιοποιεί δηλαδή την πανδημία ως μια ακόμα «ευκαιρία» για να επιταχύνει δρομολογημένες αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος της υγείας του λαού, για χάρη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην προκειμένη περίπτωση των μεγάλων κλινικών. 

Αυτών δηλαδή που τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια χρηματοδοτήθηκαν αδρά από το κράτος για να παραχωρήσουν λιγοστές κλίνες, όπου μεταφέρονταν ασθενείς άλλων παθήσεων ή νοσηλεύονταν τα πλέον ήπια περιστατικά με Covid, και μάλιστα με προσωπικό αποσπασμένο από το δημόσιο σύστημα Υγείας που φυτοζωεί! 

Το ίδιο έργο ετοιμάζεται να ανεβάσει ξανά από Σεπτέμβρη η κυβέρνηση, κάνοντας επιτακτική ανάγκη να της χαλάσει ο λαός τα σχέδια, ψηλώνοντας τον πήχη των αγώνων και των διεκδικήσεων για πραγματική προστασία της υγείας, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με έμφαση στην πρόληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: