Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΨΗΦΙΑΚΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ

 Τί του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι! 

 

Ανωνύμου του Έλληνος


 

 

Μπορεί να μην έχεις να φας εσύ και η οικογένειά σου (μέχρι τώρα είναι σχετική εξαθλίωση και πείνα, αλλά κακομελέτα κι έρχεται τον προσεχή χειμώνα η απόλυτη)! Μπορεί να έζησες έναν ολόκληρο χειμώνα χωρίς θέρμανση και ρεύμα (το φθινοπωρινό αύριο, ακόμα χειρότερο)! Μπορεί να είσαι κρεμασμένος ζήτουλας από ποικίλες επιδοματικές πλατφόρμες με αγγλοβάρβαρα ονόματα (όχι για πολύ, μέχρι τις επόμενες εκλογές)! Αλλά κάτσε καλά! Από τούδε θα καμαρώνεις ως ξελιγωμένος γάλος ότι έχεις στο κινητό σου τηλέφωνο και την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης (με απλά λόγια είσαι πιο ψηφιακός πίθηκος και ηλίθιος σκλάβος της εγχώριας ξενόδουλης εξουσίας.

Δεν έχει σημασία ότι σε καμιά σοβαρή υπόθεση, για παράδειγμα παραπομπή στο αυτόφωρο ή εξέταση σοβαρού οδικού ατυχήματος, ουδεμία Αρχή θα δίνει βάση στο κινητό σου με όποια έγγραφα και αν αυτό έχει, αλλά όλες οι υπηρεσίες θα απαιτούνε «τα χαρτιά σου», δηλαδή κανονικά το αυθεντικό δελτίο ταυτότητας και το δίπλωμα! Εσύ βαυκαλίζεσαι ότι τα έχεις όλα στο κινητό τηλέφωνο και είσαι ψηφιακά… αλφαβητισμένος! Ούτε σε ενδιαφέρει το ότι για να ισχύσει και στο παραμικρό η καινούρια ηλεκτρονική μαλακία, θα πρέπει να είσαι συνδεμένος με το Ίντερνετ τάχα για να δώσεις επισήμως,  γραπτώς την συναίνεση για να γίνει η απλούστερη Α ή η Β νομική πράξη από το κινητό. Εσύ το χαβά σου, το γουδί, το γουδοχέρι, που λέγανε οι γιαγιάδες. Δώστε οθόνη και Μέσα Κοινωνικού Αυνανισμού (Social Media) και πάρτε του την ψυχή (και το πορτοφόλι)!

Σχετικά νέο φρούτο η συναίνεση. Απόλυτος φασισμός, αλλά μεταξωτός, με δημοκρατικό φερετζέ. Σε κλέβει, σε στύβει, σε αποβλακώνει, σε αποκληρώνει από κάθε προσοδοφόρο και ουσιαστικό, σε γαμάει καθημερινά δίχως σάλιο, ο άθλιος Καπιταλισμός, αλλά όλα κι όλα! Με την δική σου διαδικτυακή συναίνεση. Σε κοροϊδεύει κιόλας από πάνω, σε πάει ψιλό γαζί. Σε παρακολουθεί πια και σε ελέγχει ακόμα και στον ύπνο σου, αλλά πρέπει συναινείς σε όλη αυτήν την βαρβαρότητα. Μην τυχόν σκεφτείς τίποτα κακό για το σύστημα εξουσίας, προ παντός μην διεκδικήσεις τίποτα έξω από το κουτόχορτο, που αφειδώς σου δίνουν. Και όσο φοράς με την συναίνεσή σου τα ηλεκτρονικά δεσμά, που μάλιστα τα θεωρείς πρόοδο και ότι τάχα σού λύνουν πολλά προβλήματα (που δεν θα τα είχες αν δεν είμασταν σε ψηφιακό Μεσαίωνα), τόσο απόλυτα πίθηκος θα γίνεσαι εσύ και η οικογένειά σου. Α, μόνο ταξική συναίνεση στην καταστροφή και όχι ταξική πάλη για προκοπή στην Φύση και στην Ζωή!

Με το σαθρότατο πρόσχημα της προόδου ζούμε στον πιο απόλυτο φασισμό από κτίσεως γης, ήδη αναπτύσσεται θεριεύει παγκοσμίως και η μεγαλύτερη ψηφιακή γραφειοκρατία, που είχε ποτέ η ανθρωπότητα. Το δόλωμα είναι η ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό για να μην αντιδράς, που το ψωμί ήδη έχει φτάσει 1,20 ευρώ το φραντζολάκι των 280 γραμμαρίων. Ανέκαθεν ήταν οι πολύχρωμες χάντρες και τα καθρεφτάκια για τους ηλίθιους ιθαγενείς. Τώρα ο φρικτός Καπιταλισμός τα γενίκευσε και τα συστηματοποίησε κι έχει απήχηση και επιτυχία γιατί κάνει χιτλερική λοβοτομή. Αλλά προσοχή! Με την υποκριτική και μαλακισμένη ταξική σου συνενοχή και όχι συναίνεση, να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Τί του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι! Για αυτό καμαρώνει σαν σκεπάρνι γύφτικο...

Παρεμβαίνει ανοιχτά στον κύκλο της ζωής, όχι μόνο με την κατασκευή στα εργαστήρια Covid-19 και άλλων θανατηφόρων ασθενειών αλλά κυρίως με την απονέκρωση του ανθρώπινου εγκεφάλου, όπως τον εξέλιξε η μάνα Φύση, όπως τον ξέραμε ως σήμερα. Υπολογίστε τις τεράστιες ανισότητες, τους μικρούς και μεγάλους περιφερειακούς πολέμους, ότι κάθε λεπτό πεθαίνουν 1,5 παιδιά στην γη… Όταν πλέον όλοι γεννιούνται χωρίς φαντασία και κλείνουν την άθλια, τελματώδη και βαρετή ζωή τους σε μια οθόνη και αύριο στο τσιπάκι, που εκ γενετής θα τους βάζουν, για ποιο μέλλον της κοινωνίας να μιλάμε. Καλύτερα, λοιπόν, να γίνει πυρηνικός πόλεμος (από τον άνθρωπο ή την Φύση, ή τον τραγικό συνδυασμό αμφοτέρων, που είναι το πιθανότερο) να ξεβρωμίσει ο πλανήτης από το δίποδο ζωντόβολο και να γεννηθεί καινούρια ζωή δια της δημιουργικής καταστροφής!! Τόσο απλά! Τόσο κυνικά! Τόσο μακρόπνοα επωφελή για τον πλανήτη!

Δεν πιστεύουμε να νομίζετε ότι με τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές έγινε πιο απλή και γρήγορη η ζωή; Το ακριβώς αντίθετο! Ουρές, ουρές, παντού μεγάλες ουρές! Και όπου σε βάζουν στην μυλόπετρα της εφαρμογής ή πλατφόρμας, μαύρο φίδι, που σε έφαγε, αν λείπει έστω και ένα κόμμα από τα «δικαιολογητικά». Εν ψυχρώ το μηχάνημα σε πετάει έξω και δεν έχεις με ποιον να επικοινωνήσεις, να ρωτήσεις, να πληροφορηθείς τί έγινε στραβά και δεν εξυπηρετήθηκες ενώ δαπάνησες τόση ώρα! Άντε να πάρεις τηλέφωνα, να βγαίνει αυτόματος τηλεφωνητής, να σου ζητά «πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω», να του λες και να μην… καταλαβαίνει, πάει να πει ότι τα πιθηκάκια, που τον προγραμμάτισαν δεν έχουν την περίπτωσή σου. Και φτου από την αρχή! Έχασες ήδη μια μέρα, δεν έχει σημασία, που χτυπιέσαι μόνος, έρημος και αβοήθητος στον υπολογιστή σου. Δεν ήταν καλύτερα, που πήγαινες στον κύριο Νίκο, υπάλληλο της Τάδε Υπηρεσίας της γειτονιάς σου, πίνατε καφεδάκι, ήσασταν κοινωνικά όντα και όχι ψηφιακά νούμερα, λέγατε κάνα πιπεράτο, τελείωνες… παρεμπιπτόντως και την δουλειά σου σε μια ή δυο γεμάτες ανθρωπισμό ωρίτσες;

Γίνονται μικρά και μεγάλα σημεία και τέρατα στην καθημερινή ζωή. Τα ζούμε, δεν λέμε μπούρδες σκοταδιστικές! Τα βοθροκάναλα παραμυθιάζουν τα πιθηκάκια ότι δεν χρειάζεται να έχεις πια πορτοφόλι, αρκεί το κινητό σου. Μπαίνει η μαϊμού ή ο τσόγλανος στο ΚΤΕΛ Αττικής να πάει, για παράδειγμα στο Λαύριο. Του ζητάνε να βγάλει εισιτήριο και αυτός δίνει το κινητό. Δεν δεχόμαστε κάρτες-λέει ο εισπράκτορας και αρχίζει περιπέτεια (ψηφιακή) για τους άλλους 30-40 επιβάτες. Να σταματήσει το λεωφορείο καθ’ οδόν σε τράπεζα και αυτόματο μηχάνημα, να βγάλει το πιθηκάκι ένα δεκάρικο, να κόψει εισιτήριο. Άλα η πρόοδος!-που έλεγε ο μεγάλος Χάρρυ Κλυνν… Την έχουμε πατήσει μέχρι τώρα τέσσερις φορές, περιμέναμε από τουλάχιστον 10 λεπτά, αλλά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Και μην πει καμιά ηλίθια κουφάλα, ότι τα ΚΤΕΛ πρέπει να έχουν «ΠΟΣ»! Τα ΚΤΕΛ είναι διαλυμένα πλήρως, όπως σύμπασα η αποικία Γκραικυλία!

Δεύτερο παράδειγμα: Τραπεζικό υποκατάστημα στην Νίκαια του Πειραιά. Μέρα συντάξεων, από τα δυο Αυτόματα Ταμειακά Μηχανήματα (Α.Τ.Μ.) ένα μόνο λειτουργεί, το άλλο έχει αδειάσει. Περιμένουν έξω καμιά δωδεκαριά νοματαίοι για συναλλαγές. Περνάει μια κυρία, ρωτά σαρκαστικά «ποιος είναι ο τελευταίος», μπαίνει στην τράπεζα κάνει τις δουλειές της και βγαίνει σε 7-8 λεπτά λέγοντας «Ακόμα περιμένετε, κορόιδα»; Παράδειγμα τρίτον:Εκδοτήρια για εισιτήρια αστικών λεωφορείων, Πλατεία Αγίας Παρασκευής Αττικής. Το πιθηκάκι ζητάει «10+1» εισιτήρια και δηλώνει ότι έχει την κάρτα φωτογραφία στο κινητό του. Περιμένει άλλος ένας κύριος για την ίδια δουλειά. Ψάχνει, ψάχνει το πιθηκάκι, περνάει πεντάλεπτο μέχρι να την βρει και άλλα πέντε λεπτά να πληρώσει με το ψηφιακό πορτοφόλι. Η ουρά έχει αποκτήσει τώρα 6 άτομα! Ευτυχώς, που υπάρχει ψηφιακή ανανέωση! Φαντάζεστε αντί για δέκα λεπτά, να έκανε το πιθηκάκι ό,τι κι εμείς; Δώσαμε την κάρτα στον υπάλληλο και με μια κίνηση σε15 δευτερόλεπτα την είχε φορτίσει. Πάλι ουρές, πάλι γραφειοκρατία, πάλι γκρίνια και συνωστισμοί, αλλά… είναι ψηφιακοί! Με την συναίνεσή σας! Ό,τι ακριβώς μας αξίζει.

Έπρεπε να μην είμασταν μεσήλικες και στην δεύτερη εφηβεία! Δεν ήταν να είμασταν 30άρηδες! Θα κάναμε μια ωραία συμμορία, να κλέβουμε και ν’ αδειάζουμε κινητά τηλέφωνα! Γνωρίζουμε μάλιστα, έχουμε καλούς φίλους 4-5 τσακάλια ηλεκτρονικά, δεινοί «χάκερς» και «αρπακτικά»! Δεν κάνουμε  πλάκα! Γράφουμε εν γνώσει των συνεπειών του νόμου αναμνήσεις από το άμεσο μέλλον! Θα είχαμε δυνατή ομάδα να ξαφρίζει κινητά τηλέφωνα σε ποικίλους συνωστισμούς και μέσα στην επόμενη ώρα θα τα αδειάζαμε. Κάρτες, τραπεζικοί λογαριασμοί, κωδικοί και άλλα προσωπικά δεδομένα θα γίνονταν εν τω άμα καπνός κυρίως τα χρήματα τραπεζικών καρτών των ηλιθίων, που κλείνουν όλη την ζωή σε ένα τηλέφωνο. Όχι τώρα, που σου στέλνουν τάχα μια παραγγελία ή μια ειδοποίηση ότι για να σου βάλουν, τάχα, χρήματα, πρέπει να γράψεις τους κωδικούς σου! Αυτά είναι απάτες του περασμένου Μεσαίωνα! Τώρα, κλέβεις από τα πιθηκάκια τα κινητά και τα έχεις ισόβια δούλους και υπηρέτες. Έτσι δεν κάνει και ο άθλιος, βρωμερός Καπιταλισμός; Τις δικές του… πλατφόρμες και εφαρμογές θα αντιγράφαμε κι εμείς, αν είμασταν νέοι….

Δεν υπάρχουν σχόλια: