Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

MAΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΖΟΓΟΥ

Στα πατήματα της Θάτσερ ο λακές της Έλληνας πρωθυπουργός.. Διαφημίζει στους νέους την ιδιωτικοποιημένη «επικουρική σύνταξη» και τα προνόμιά της. Αλλά συνομιλώντας με όσους μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας, τι τους κρύβει; 


 

Ότι προηγήθηκε του δικού μας λακέ η αυτού μεγαλειότης του νεοφιλελεύθερου θρόνου Θάτσερ.. Και πως αυτή υποσχόμενη λαγούς και πετραχείλια ιδιωτικοποίησε την επικουρική δηλώνοντας με το θράσος χιλίων πιθήκων πως: οι εργαζόμενοι θα έχουν να λαβαίνουν μια σύνταξη επιπλέον.. 

 

Έλα όμως που όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα έλαβαν απλώς μια χειραψία από τις ασφαλιστικές υπό τον κυνισμό ""παίξαμε στο χρηματιστήριο τα λεφτά σας και τα χάσαμε!!"" 

Ο εγχώριος ωστόσο  μπιστικός του κεφαλαίου το προχώρησε έτι περισσότερο. 

Θεωρητικοποίησε -- υπό την κάλυψη ενός εκ του πατρός Εφιάλτη επιχορηγούμενου αμερικανικού πτυχίου -- την άποψή του ως νέος Ρικάρντο, για να τους ζητήσει  την ενσωμάτωση της κουλτούρας των επενδύσεων, με όσα ρίσκα αυτή κι αν περιέχει;

Εύκολο το κοινό που παρακολουθούσε το παραλήρημά του, ζυμωμένο στο σκοτάδι της μιντιακής κυριαρχίας. Πολιτικά αναλφάβητο. Επειδή δεν άκουσαν ή δεν διάβασαν ποτέ τους τα τσινάρια, τα αλλεπάλληλα κανόνια των ασφαλιστικών αγορών με συνέπεια σύνταξη γιοκ. 

Είναι όμως και εξόχως καντέμης. Την επομένη το πρωί στη Θεσσαλονίκη σκοτώθηκε ακαριαία ένας μεροκαματιάρης οικοδόμος ετών 67 πέφτοντας από τη σκαλωσιά. 

Οι ελλείψεις προστασίας της ζωής του προφανείς. Δεν χρήζουν αναλύσεων. Άλλωστε ποια η αξία της στο σώμα ενός προϊόντος από την γραμμή της κοινωνικής αναπαραγωγής; Ανταλλακτικά υπάρχουν. Γεννώνται παντού υπό την... απειλή της δημογραφικής ένδειας ..

Το αγκάθι όμως που προκύπτει ειναι γιατί αυτός να εργάζεται σε αυτή την ηλικία; Γιατί τον υποχρεώνουν δια νόμου να εργάζεται, ενώ τελεί υπό την έξοδο κινδύνου αυτός, αλλά ανακούφισης στα καθεστώτα που υποχρεούνται να τον συνταξιοδοτούν... 

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε «ατομική υπόθεση» και πεδίο επενδύσεων, στην άλλη της όψη όμως της οποίας βιώνει  την επιμήκυνση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στον απώτατο βαθμό. Με δουλειά μέχρι τα βαθιά γηρατειά του. Κι αν αρνείται να πεθάνει τον λεηλατούν με μνημόνια. Με μια σφαίρα ο κάθε Κουφοντίνας σκότωνε έναν άνθρωπο. Μ' έναν νόμο τα νεοφιλελεύθερα κτήνη εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: