Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΦΙΛΙΕΣ ,,,ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ

 Τα εύσημα του ΣΕΒ εισέπραξε, όπως ήταν αναμενόμενο, το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της ΝΔ για «Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος».Οι φίλοι των εκδουλεύσεων και η σκιά εμφανίζονται μόνον όταν τους λαμπρύνουν οι προβολείς... Για το μετεκλογικό σκοτάδι σου Μητσοτέ πάρε λάμπραντορ γιατί θα υποχρεωθείς να κυκλοφορείς τυφλός.



Κατά τη χτεσινή ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ο αρμόδιος διευθυντής για τα θέματα του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ Μ. Μητσόπουλος, αφού εξήρε αυτό το, όπως το είπε, «εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση της χώρας», επισήμανε ότι «εμπεριέχει σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι στη σωστή κατεύθυνση», καθώς «εκσυγχρονίζουν» το πλαίσιο αδειοδότησης κ.ο.κ.

Ωστόσο, ζητώντας και άλλα, παρατήρησε ότι παραμένουν «καθυστερήσεις που σημειώνει η χώρα μας αναφορικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των περιοχών Natura», κάτι που «έχει προφανείς επιπτώσεις στην ορθολογική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και εν γένει στη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης». Γι' αυτό απαίτησε απροκάλυπτα, δείχνοντας ταυτόχρονα και πόσο ...φιλοπεριβαλλοντική είναι η πολιτική της ΕΕ που διαφημίζουν διαρκώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί, «για τις χρήσεις γης των περιοχών Natura, δεδομένου και των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων γραμμών σχεδιασμού και διαχείρισης σημαντικών τομέων δραστηριότητας στις συγκεκριμένες περιοχές, είναι κρίσιμο, επιτρεπόμενες χρήσεις γης να θεσμοθετηθούν στις επιμέρους ζώνες μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: