Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : Ε ΚΑΙ..

 

Φαντάζομαι πως άπαντες --κυρίως οι υποψιασμένοι-- έχουν αντιληφθεί πως ο κυρίαρχος λαός (λέμε τώρα) οδηγείται εκών άκων σε πρόωρες εκλογές.. Δημοσιεύματα εφημερίδων της δεξιάς, που εκφράζουν την εν τη ρύμη του λόγου εγχώρια  αρχοντοχωριάτικη αλλά και Βρυξελιωτικη ολιγαρχία, σπρώχνουν τον ξεπουλητάρη πρωθυπουργό στο σήκω εσύ έλα εσύ. 


 

Γιατί το κάνουν; Γιατί αγχώνονται ως προς την διαδοχή. Τρέμουν το άγνωρο. Γιατί  δεν αποδέχονται ότι "είναι", αν δεν ήξεραν πως αυτό όφειλε κατά τις βουλές τους να "είναι" .  Και θέλουν να διασφαλίσουν το εργαλείο της οικον0μικής εξουσίας τους από τα πριν, για να εξακουλουθήσει το ξεπούλημα που αυτοί βαφτίζουν μεταρρυθμίσεις.  Ο εκλεπτυσμένος τρόπος να επενδύσεις τον πολιτικό αυταρχισμό.

 

Και θα το διασφαλίσουν κρατώντας υπό έλεγχο τις όποιες λαϊκές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.Κάτι στο οποίο η σημερινή κυβέρνηση είναι φύση και θέση αδύνατον ν' ανταποκριθεί. Δεν είναι στο πολιτικό DNA της. 

Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα των εφημερίδων του Μαρινάκη και του Αλαφούζου. Πρόωρες κάλπες τον Οκτώβριο διαλαλούν με πηχιαίους πρωτοσέλιδους τίτλους και υπό το επιχείρημα πως η χώρα μας, δεν αντέχει προεκλογική πολωτική περίοδο δώδεκα μηνών. Πρόκειται για ωμή αποκάλυψη  προθέσεων, ως προς τη ποιότητα και τη φόρμα της προεκλογικής περιόδου. Πολωτική. Τόσο όσο και οι δύο μονομάχοι να κινούνται ως αριθμητές υπό τον ίδιο όμως παρανομαστή ή να υπακούουν στον ίδιο αφέντη. 

Στον αντίποδα αυτών ένας παραδοσιακός και αδιαμφισβήτητος μονάρχης ο Βαρδινογιάννης. Περιγράφεται από τα ελεγχόμενά του ΜΜΕ στεγνά σχεδόν λακωνικά η κατάσταση. Δίχως ίχνος σχολιασμού, εξ αιτίας της βαθιάς επιρροής που κατέχει στη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν φυσικά το απόκομμα αυτό καταστεί καταλύτης των μετεκλογικών εξελίξεων.

Προσθέστε σε αυτά πως κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ --δια της οποίας τα συμπεράσματα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις διατυπώθηκαν σε αγχωμένο μήνυμα  προς και τον Τσίπρα--, και θα λάβετε κι εσείς ετεροχρονισμένα από κοινού με τον αλήστου μνήμης αρχηγό της δεξιάς , Κωσταντίνο Καραμανλή, απάντηση στην προ δεκαετιών καίρια απορία του για το ποιος κυβερνά τον τόπο αυτό...

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: