Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ

 Ολοένα απλώνονται τα φτερά του θανάτου πάνω από την Νατοϊκή Ευρώπη για να μου θυμίσουν μια ρήση του Χρουτσώφ σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου: "Θα βομβαρδίσετε και την Ακρόπολη;" τον ρώτησε με την απάντηση κατά την εφηβεία μου να με εξοργίζει.. "Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις" τον αποστόμωσε. Πολύ αργότερα και αφού παρήλθα της εφηβείας κατάλαβα τι εννοούσε.. Τα πυρηνικά της Πάρνηθας. Ο Ελληνικός λαός ακόμη όχι... Εκτός και αν πιστεύει πως ο θεός τον εξαιρεί ως περιούσιο τέκνο του..

 


Ολο και περισσότερο «μπαρούτι» συγκεντρώνεται στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς κλιμακώνεται ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ενισχύει τις δικές της συμμαχίες στην περιοχή, και στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης με τη Λευκορωσία («Ενωσιακό Κράτος») η Μόσχα θα προμηθεύσει «τους επόμενους μήνες» το Μινσκ με πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση, ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, υποδεχόμενος το Σάββατο τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλ. Λουκασένκο.

«Τους επόμενους μήνες θα μεταφέρουμε στη Λευκορωσία τακτικά πυραυλικά συστήματα "Iskander-M", που έχουν τη δυνατότητα χρήσης βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων "Cruise", στις συμβατικές και στις πυρηνικές τους εκδοχές», δήλωσε ο Πούτιν.

Επίσης, «μεγάλος αριθμός αεροσκαφών Su-25 βρίσκονται σε υπηρεσία στον λευκορωσικό στρατό» και «θα μπορούσαν να εκσυγχρονιστούν», είπε ο Πούτιν, καθώς νωρίτερα ο Λουκασένκο είχε ζητήσει την «προσαρμογή» των αεροσκαφών για να μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσουν αυτήν τη βδομάδα την προμήθεια ενός προηγμένου συστήματος πυραύλων εδάφους - αέρος «μέσου και μεγάλου βεληνεκούς» (NASAMS) στην Ουκρανία, ανέφερε πηγή.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του πολέμου, που πλέον επικεντρώνεται στο Ντονμπάς, η Ουάσιγκτον άρχισε να παραδίδει στους Ουκρανούς κυρίως συστήματα κινητών εκτοξευτών ρουκετών HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), με βεληνεκές 80 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: