Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΑΠΟΨΙΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ !!! 


Γερμανός καγκελάριος: Η Ελλάδα αποστέλλει και τεθωρακισμένα στην φασιστοουκρανία !! Αν αυτό και υπό τις απειλές που δέχεται ο λαός, δεν είναι ωμή πράξη εσχάτης προδοσίας, τότε διερωτώμαι τι πλέον αυτού έκανε ο Εφιάλτης των Θερμοπυλών ή οι κατοχικοί μαυραγορίτες και δωσίλογοι.. Η προδοσία για την δεξιά ήταν πάντα θέμα ημερομηνίας.

 


Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Όλαφ Σολτς ότι η χώρα μας θα στείλει και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία 'Αμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Γερμανία θα παραδώσει οχήματα μάχης πεζικού (IFV) στην Ελλάδα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να παραδώσει όπλα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πριν λίγες μέρες ότι «η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία». Ο ίδιος, τον περασμένο μήνα, διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποστείλει άλλα όπλα στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: