Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 Δεδομένου πως η Ουκρανία έχει ήδη λάβει βοήθεια σε εξοπλισμούς και ρευστό ισόποσα κεφάλαια με την ετήσια στρατιωτική δαπάνη της Ρωσίας, θυμηθείτε με: ο πόλεμος υπό το βλέμμα του ΝΑΤΟ θα παραταθεί ώσπου η αρκούδα να εξαντληθεί..Ο Όργουελ τώρα επιβεβαιώνεται. 

 


Η οριστική κατάληψη της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις δεν φέρνει πιο κοντά την εκεχειρία. Ολοένα και περισσότεροι κάνουν λόγο για ένα πόλεμο διαρκείας, ενώ το πραγματικό διακύβευμα γίνεται διαρκώς πιο ξεκάθαρο.

Το αμερικανικό Κογκρέσο, τα μέλη του οποίου αποθέωσαν τον Μητσοτάκη κατά την ομιλία του (όπως είχαν κάνει πρόσφατα και με τον πολέμαρχο Ζελένσκι), δυσκολεύεται να εγκρίνει ένα πακέτο μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. 

Οι δε Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν αυτή την εβδομάδα ποσό της τάξης των μόλις 28 εκατομμυρίων που απαιτείται για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις σε παιδικές τροφές, οι οποίες πλήττουν ειδικά τις φτωχές οικογένειες. 

Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους βουλευτές και γερουσιαστές να πουν με συντριπτική και διακομματική πλειοψηφία το «ναι» σε έναν νέο γύρο έκτακτης στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 40 δισεκατομμυρίων.

Έτσι, το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής για τον συγκεκριμένο πόλεμο –στον οποίοι οι Αμερικανοί εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι δεν συμμετέχουν– φτάνει τα 54 δισ. δολάρια, μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. 

Μαζί με τα ποσά που έχουν δεσμεύσει για τον ίδιο σκοπό οι Ευρωπαίοι, η Ουκρανία έχει λάβει ή πρόκειται να λάβει άμεσα εξοπλισμούς και βοήθεια που ισούνται περίπου με το σύνολο των ετήσιων στρατιωτικών δαπανών της Ρωσίας. 

Αποδεικνύοντας –και με αυτόν τον τρόπο– ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τη σύγκρουση ενός Γολιάθ με έναν Δαβίδ, αλλά με τον πόλεμο ανάμεσα σε δύο στρατιωτικές υπερδυνάμεις της εποχής μας — στον οποίο ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κρέας για τα κανόνια τους. Είναι κάτι, άλλωστε, που αποδεικνύεται και από την απευθείας επικοινωνία που έχουν αποκαταστήσει τα υπουργεία Άμυνας και τα στρατιωτικά επιτελεία ΗΠΑ και Ρωσίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: