Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

 Ο γιος του Εφιάλτη στα χνάρια της χούντας όπου οι επιστρατευμένοι το 1974 έβρισκαν πέτρες αντί σφαιρών στα κιβώτια.. Σε αλλεπάλληλες αποστολές πολεμικού υλικού προς την Ουκρανία προβαίνει το τσίρκο Μητσοτάκη διαπράττοντας εν καιρώ στρατιωτικής απειλής από τον Τουρκικό επεκτατισμό το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας..Κράτησε ωστόσο τα ξύλινα σπαθιά..

 

 
Σε άλλη μια ωμή παραδοχή ότι η κυβέρνηση βαθαίνει ολοένα την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του ευρωΝΑΤΟικού σχεδιασμού, προχώρησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση - στο πλαίσιο της γνωστής κοκορομαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ - περί των «ανταλλαγμάτων» από την εμπλοκή, ο υπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ' ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ που πράττουν το ίδιο».

Ισχυρισμός αστείος έως επικίνδυνος, καθότι τα «αποθέματα» για τα οποία μιλάει ο υπουργός είναι ακριβώς για την άμυνα της χώρας, γι' αυτό και φυλάσσονται σε βάθος χρόνου. Εμμέσως, βέβαια, ομολογεί ότι μπροστά στις υποχρεώσεις τους στους Ευρωατλαντικούς τους «εταίρους» δεν διστάζουν να αδειάσουν τις αποθήκες του στρατού από κρίσιμα για την άμυνα της χώρας μέσα, και μάλιστα σε μια εποχή που οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου οξύνονται επικίνδυνα και με απρόβλεπτη εξέλιξη. Εξ ου και με στοχευμένες διαρροές φροντίζουν να εμφανίσουν ρωσικής κατασκευής συστήματα, όπως τα OSA-AK και TOR-M1 (που διαθέτουν και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις), ως ανίκανα να αντιμετωπίσουν UAV όπως τα τουρκικά «Μπαϊρακτάρ», σε μια χοντροκομμένη προσπάθεια να τα στείλουν με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις στην κυβέρνηση Ζελένσκι, ικανοποιώντας και το αίτημα των Αμερικανών για αποστολή τέτοιων συστημάτων, στη χρήση των οποίων είναι συνηθισμένοι οι Ουκρανοί.

Αλλωστε, σύμφωνα με όσα δήλωσε προχτές ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν, η Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Νορβηγία και η Πολωνία, θα στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά στην Ουκρανία, κάτι που συζητήθηκε στην προχτεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν υπουργοί Αμυνας και αξιωματούχοι από 44 χώρες και την οποία διοργάνωσαν οι Αμερικανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: