Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ

 Μια πρόγευση των μέτρων με τα οποία η ΕΕ σκέφτεται να αντιμετωπίσει της επικείμενες ελλείψεις στην Ενέργεια δίνουν δημοσιεύματα στον Τύπο. Σύμφωνα με όσα γράφουν, ένα από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επέκταση (ξανά) της τηλεργασίας, ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και να γίνεται εξοικονόμηση καυσίμων. 


 

Πέρα από το γεγονός ότι η τηλεργασία γίνεται το φάρμακο «διά πάσαν νόσον» της καπιταλιστικής οικονομίας, αυτό που δεν μας λένε οι αετονύχηδες της ΕΕ είναι ποιος θα πληρώνει το κόστος του ρεύματος στα σπίτια των εργαζομένων! 

Γιατί τα κομπιούτερ, ως γνωστόν, δεν δουλεύουν χωρίς ρεύμα. Ούτε όλα τα σπίτια είναι διαμπερή και ηλιόλουστα για να μη χρειάζονται φως και air-condition μέσα στο κατακαλόκαιρο, ώστε να μπορεί να δουλέψει κανείς σε ανεκτές συνθήκες. 

Ολα αυτά είναι κόστη από τα οποία απαλλάσσεται η εργοδοσία με την τηλεργασία και αυτόματα βαραίνουν τον εργαζόμενο, ο οποίος, κάτω από το βάρος των απειλών για νέα χαράτσια και με τα πλαφόν που σχεδιάζονται στην κατανάλωση του ρεύματος (βλέπε σταθερές θερμοκρασίες στα συστήματα κλιματισμού), είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα κόβει από άλλες βασικές ανάγκες για να μπορεί να πληρώσει το έξτρα κόστος της τηλεργασίας. 

Οχι που δεν θα έβρισκαν τον τρόπο να φορτώσουν ξανά στον λαό την όποια «εξοικονόμηση» στην κατανάλωση του ρεύματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: