Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΡΕΥΜΑ: ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ.. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

 Στην εξέδρα πετάει συνεχώς τη μπάλα (επιδότηση) το κυβερνητικό τσίρκο με τον λαό -- κι όταν γράφω λαό δεν εννοώ τους γύπες από το 10% του πληθυσμού-- στον ασθματικό πνιγμό του οικονομικού φασισμού

 


Συνεχίζει να «παίζει καθυστέρηση» η κυβέρνηση, αναβάλλοντας διαρκώς την αναγγελία του… πολυθρύλητου σχεδίου της για την αντιμετώπιση της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά. 

Εδώ και μήνες με τις τωρινές επιδοτήσεις να αποδεικνύονται πολύ μικρές και ανίκανες να απορροφήσουν το μεγάλο κόστος πετάει το «μπαλάκι» στο γήπεδο των Βρυξελλών και κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία ότι περιμένει να υπάρξει απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η κοινωνικά ανάλγητη ΕΕ αρνείται με τη σειρά της να καλύψει το ενεργειακό κόστος. Η κυβέρνηση επιμένει στην  επίκληση ευρωπαϊκής λύσης καλώντας τους Έλληνες πολίτες να δείξουν υπομονή και να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην… συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών στις 30-31 Μαΐου!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προπερασμένο Σάββατο, αναφερόμενος στην ενεργειακή αναταραχή ισχυρίστηκε λίγο-πολύ ότι τα χέρια του είναι δεμένα γιατί.. «όταν η τιμή του ρεύματος εξαρτάται από την τιμή του φυσικού αερίου η οποία έφτασε να διπλασιαστεί, τότε ακόμα και τη μισή αύξηση να καλύψει το κράτος πάλι πανάκριβος θα είναι ο λογαριασμός».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το κυβερνητικό επιτελείο διαμηνύουν ότι αν τελικά -όπως όλα δείχνουν- δεν υιοθετηθεί και δεν εφαρμοστεί στα τέλη Μαϊου η ελληνική πρόταση για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στη χρηματιστηριακή πλατφόρμα TTF, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη εθνικών μέτρων, αλλά το πλάνο θα ανακοινωθεί όπως όλοι αντιλαμβάνονται… από Ιούνη, ενώ οι πολίτες χρειάζονται λύσεις στην τιμή του ρεύματος σήμερα! 

Η κυβέρνηση ζητάει από την ΕΕ πλαφόν στην τιμή του αερίου -και όχι και του ρεύματος- όταν η ίδια αρνείται να επιβάλει έλεγχο στις τιμές και πλαφόν στις αυξήσεις.

Ζήσε Μάη μου να «φας» επιδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: