Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Τέλος τα πιστοποιητικά για τον κορονοϊό .Μαζί με τα ξερά του ανεξέλεγκτου τουρισμού, θα καίγονται και τα χλωρά των αθώων εγχώριων θυμάτων.. Και η επιδημία εμπόρευμα


 

Σε συνέχεια των όσων είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, σφυρίζοντας λήξη της πανδημίας με το βλέμμα στον τουρισμό και τον κατευνασμό της γενικευμένης οργής για την ακρίβεια, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εισηγήθηκε άρση σημαντικών μέτρων από την Κυριακή. Ειδικότερα στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

 Αναστολή covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά τής χωρητικότητας στο 100%. 

Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας. 1 rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους. 1 rapid test (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας. 

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε και κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πανδημία, οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους παραμένουν, τουλάχιστον έως τις 31 Μαΐου. 

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. 

Την ίδια ώρα η χώρα σήμερα κατέγραψε 48 θανάτους και 7.850 κρούσματα και μικρή αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ παραμένει η αγωνία για ενδεχόμενη αύξηση μολύνσεων ως αποτέλεσμα της εξόδου του Πάσχα.

Πηγή EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια: