Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΜΟΣΧΑ: Η ΑΓΓΛΙΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 Σημ Κλύδ: Αν ο ημίτρελος Τζόνσον θεωρεί ότι πρωθυπουργεύει της Μεγάλης Βρετανίας ή της εταιρίας των Ανατολικών Ινδιών, πλανάται πλάνην οικτράν

 


Σκληρή ρητορική εναντίον της Βρετανίας υιοθετεί η Μόσχα, η οποία ευθέως την Τρίτη προειδοποίησε πως αν η χώρα εξακολουθήσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στη Ρωσία, τότε θα υπάρξει μια «άμεση ανάλογη απάντηση». 

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

 Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε: «Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η άμεση πρόκληση του Λονδίνου προς το καθεστώς του Κιέβου σε τέτοιες ενέργειες, εάν αυτές πραγματοποιηθούν, θα οδηγήσει άμεσα στην ανάλογη απάντησή μας. 

Όπως έχουμε προειδοποιήσει, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα για να εξαπολύσουν αντίποινα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο». 

Το υπουργείο πρόσθεσε πως εάν γίνονταν τέτοια ρωσικά χτυπήματα, δεν θα ήταν απαραίτητα πρόβλημα εάν εκπρόσωποι μιας συγκεκριμένης δυτικής χώρας βρίσκονταν σε αυτά τα «κέντρα λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: