Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ :

 Μόνον επωνυμες καταγγελίες και με το παράβολο των 50 ευρώ θα δέχονται οι δικαστικοί απο τούδε και στο εξής!!! Να σας το μεταφράσω; Άβυσσος χωρίζει τη δικαιοσύνη από την απονομή της.. 

 


Σύμφωνα με τον Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, παίρνονται μέτρα ώστε να προστατεύονται οι δικαστές από ανώνυμες πειθαρχικές αναφορές. 

Την ίδια στιγμή, όσοι θέλουν επώνυμα να στραφούν κατά δικαστή, θα πρέπει να επιβαρύνονται με παράβολο 50 ευρώ ώστε να μην απορριφθεί ως απαράδεκτη η προσφυγή. 

 Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η απόφαση αυτή επιχειρεί να «οχυρώσει» τους δικαστές, στέλνοντας στο αρχείο τις ανώνυμες πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών, και τονίζει πως με αυτό τον τρόπο θα περικόψει τις «περιττές και αβάσιμες αναφορές» κατά δικαστών. 

Συγκεκριμένα όπως περιγράφεται στο άρθρο 116 η πρόβλεψη έχει ως στόχο να αποφεύγεται ο άδικος διασυρμός των δικαστικών λειτουργών από εκδικητικές, κακόβουλες και αστήρικτες ανώνυμες καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: