Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Αν είχανε μια στάλα σαρκασμό και χιούμορ οι Γάλλοι, θα έβγαζαν παμψηφεί Λεπέν! Πού να τα βρούνε οι αποτυχημένοι αποικιοκράτες, οι κατ’ επάγγελμα ριψάσπιδες (πουρκουάδες), οι φλούφληδες του Δ’ Γερμανικού Ράιχ; Ποιος τα έχασε για να τα πάρουν; 

 Ανωνύμου του Έλληνος


 

Τί χειρότερο μπορούσε να κάνει η Λεπέν από τα πενταετή πεπραγμένα του γεροντολάγνου (πολιτικού) προικοθήρα, του βελούδινου φασίστα Μακρόν; Το πολύ-πολύ να έπαιρνε την Γαλλία από το ΝΑΤΟ ζηλώσασα δόξα Ντε Γκολ, να δρούσε διαλυτικά στο προαναφερθέν Δ’ Ράιχ, την κατ’ ευφημισμόν Ενωμένη Ευρώπη προκαλώντας ανακατωσούρα και να έσκαγε ο ντουνιάς στα γέλια, πιεσμένος, που είναι από τόσα τραγικά γεγονότα! Αντ’ αυτού, ήμουνα νια και γέρασα-που λέγαν οι γιαγιάδες!

Μισό αιώνα ίδιο ηλίθιο παραμύθι, χυδαίος, γκανγκστερικός εκβιασμός της λαϊκής εκλογικής συνείδησης, άθλιο ιμπεριαλιστικό πείραμα για να μένει η χώρα γερά αγκιστρωμένη στην βάρβαρη Δύση, Όχι πως είχε δείξει θέληση και διάθεση να την κάνει από αυτήν, αλλά τοιουτοτρόπως εκτονώνεται φτηνά και ωφέλιμα για τον Καπιταλισμό η μεγάλη δυσαρέσκεια του πλήθους και καταπνίγεται κάθε προοδευτική φωνή. Επιπροσθέτως δίνεται δίλημμα εκφοβιστικό και στους άλλους λαούς-όχλους της γριάς (πόρνης) ηπείρου. Πενήντα χρόνια στημένο πολιτικό σκηνικό με συνένοχες όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η Γαλλία βρίσκεται, τάχα, στο χείλος της ακροδεξιάς, στο κατώφλι, δήθεν, παράδοσης στον νεοναζισμό, αλλά ω του (σικέ) θαύματος στον δεύτερο εκλογικό γύρο, τελευταία στιγμή ξυπνάει το δημοκρατικό αίσθημα των Γάλλων, κατατροπώνεται ο εχθρός, που σημειωτέον κυριαρχεί στην γαλλική ψυχή, νικά η δημοκρατία και όλοι βγάζουν στεναγμό ανακούφισης και ιαχή θριάμβου.

 Πριν κλείσει χρόνος από την εν λόγω κακόγουστη θεατρική φάρσα ο νέος ή ο δεύτερης θητείας πρόεδρος αποδεικνύεται ακόμα μεγαλύτερο στην πράξη φασισταριό κάνοντας με τον αέρα του γιαλατζί σωτήρα αυτά, που καμιά αντιδραστική ή ακροδεξιά κυβέρνηση θα μπορούσε ή θα τολμούσε. Η θητεία του κάθε λεγάμενου τελειώνει μέσα στην βαθειά αντίδραση, την πιο σκληρή καταστολή (λόγου χάρη «Κίτρινα Γιλέκα») και άντε πάλι σε επόμενες εκλογές του φασισμού το σκιάχτρο ξεσκονίζεται και τοποθετείται στην σκηνή για να γίνει το γαλλικό καπιταλιστικό σύστημα ακόμα πιο φασιστικό και μαύρο. Παρεμπιπτόντως κρατάει χρόνια η κολόνια κατά μάνα κατά κύρη!  Τον πατέρα Λεπέν διαδέχτηκε η θυγατέρα στον στίβο της εξαπάτησης του όχλου. Από πού ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς; Από τον εγκλωβισμό και διάλυση του πάλαι ποτέ κραταιού Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που υποτίθεται ότι ήταν σκληροπυρηνικό; Η  παντελής του εξαφάνιση είναι η καλλίστη απόδειξη για το πόσο αποτελεσματικά η άρχουσα τάξη παίζει με το ξόανο του φασισμού ταΐζοντας κουτόχορτο τον όχλο.

Πού τρέχεις σύντροφε Μαρσαί, κινδυνεύει η χώρα από την αντίδραση, τον νεοναζισμό, η δημοκρατία από τους μαύρους υπονομευτές της! Βάλε πλάτη να την σώσουμε και μετά συζητάμε για την δική σου σειρά στην πολιτική κονίστρα! Και δώσ’ του Ντε Γκολ, σκοινί κορδόνι Μιτεράν, Σιράκ, Σαρκοζί και άλλα ευέλικτα μαυρόσκυλα του Καπιταλισμού, που έκαναν την δουλειά, που δεν μπορούσαν να στεριώσουν αυθεντικοί αντιδραστικοί. Κάθε θητεία και χειρότερα. Από κοντά σε άλλο επίπεδο, παίγνιο και χαρακτήρα, ίδιος  ο κοινός αντιδραστικός παρονομαστής, και η Ιταλία με τον ευρωκομμουνισμό και άλλες αριστερόστροφες μπούρδες, αληθινά αντιδραστικές πολιτικές.

Μέχρι, που φθάσαμε στην αποικία Γκραικυλία στο πρώτη φορά αριστερά με Μνημόνια και μέτρα για φέρετρο. Είπαμε και άλλες φορές ότι η Γκραικυλία είναι πειραματόζωο για καινούρια κόλπα, που σε μεγάλες χώρες μπορεί να έχουν παρενέργειες, δοκιμάζονται εδώ και εξάγονται εκεί. Κυρίως οικονομικής υφής πειράματα. Οι έχοντες λάβει από πολλά χρόνια πατέντα συρμοί και μόδες στον Δυτικό κόσμο, έρχονται στην Γκραικυλία καθυστερημένα και κακέκτυπα, όπως ο άνευ Τσίπρας θαλαμοφύλακας. Εδώ δεν υπάρχει σήμερα μεγάλη ανάγκη για φασιστικό ξόανο. Στην ομάδα Κούλη Ξεπουλητάρη, που εκτελεί χρέη θαλαμοφύλακα κατ’ εντολή των ξένων αφεντικών είναι ήδη 3 υπουργάρες με φασιστικά και νεοναζιστικά διαπιστευτήρια και πτυχία! Το (κατάμαυρο) δαιμόνιο της φυλής έβαλε και πάλι γυαλιά σε όλο τον κόσμο!

Τί κάνει κάθε Φασουλής για το παντεσπάνι του!

Αφήστε τα Γαλλάκια να πανηγυρίζουν την επανεκλογή του «Προέδρου των πλουσίων», που έχει το πράσινο φως να συνεχίσει την μεταξένια φασιστική πολιτική, στο εσωτερικό, τσιράκι τεράστιων  μονοπωλίων και στην διεθνή σκηνή μανδαρίνος της Δύσης, κολαούζος της Γερμανίας. Στην δεύτερη, τελευταία θητεία είναι lame duck,  μπορεί να παίρνει δίχως να υπολογίζει πολιτικό κόστος ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Να… βγάλει την υποχρέωση στα αφεντικά του, που διαλέξανε αυτόν για τον θώκο των Ηλυσίων Πεδίων. Δεν είναι και λίγο από (πολιτικός) ζιγκολό κοτζαμάν Πρόεδρας! Στις επόμενες εκλογές το άθλιο πολιτικό  σύστημα έχει ράμματα για την καμένη γούνα των  κοψοχέρηδων. Το φάσμα της ακροδεξιάς και μια «Λεπέν» θα βγει πάλι από την αραχνιασμένη αποθήκη των προεκλογικών συνάξεων. Θα σενιαριστεί ανάλογα με την μόδα (εδώ είναι Παρίσι!) να φοβίσει τον γαλλικό όχλο. Θα επιδείξει τότε τουλάχιστον λιγάκι γνώση σαυτόν και σαρκασμό, κομμάτι χιούμορ; Πρέπει κάποιος να το χάσει για να το βρει! Να γελάσουν επιτέλους οι πικραμένοι του Καπιταλισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: