Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ:

 Τέσσερις Ευρωπαϊκές εταιρίες πλήρωσαν ήδη το φυσικό αέριο σε ρούβλια !! Πάρτε το χαμπάρι μιντιακοί φλόμοι και μάθετε τις υποδιαιρέσεις του ρουβλίου θα σας χρειαστούν.. Η Ρωσία είναι ένα προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμένο πυρηνικά και πλουτοφόρο σε ορυκτά έθνος και όχι Αμερικανική Βαβέλ.. Και τα ιστορικά έθνη δεν σβήνουν ποτέ.. Όταν επομένως υποχρεούσαι να συναλλαχθείς μαζί τους τότε οφείλεις να τα σεβαστείς. Τ΄ακούς μαυραγορίτη πρωθυπουργέ;



. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος» του φυσικού αερίου. Η Μόσχα έκανε πράξεις τις απειλές καθώς ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία διότι δεν πλήρωσαν σε ρούβλια.

 Η ρωσική εταιρεία είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του από το βράδυ της Τρίτης (26/04) ενώ εδώ και αρκετές ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καλέσει τις «μη φιλικές» χώρες να πληρώσουν για τις εισαγωγές φυσικού αερίου σε ρούβλια.

 Η Gazprom διευκρίνισε ότι εξακολουθεί να παρέχει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας ωστόσο παραμένει άγνωστο για πόσο ακόμα καθώς οι περισσότερες χώρες της ΕΕ εναντιώνονται στις πληρωμές με ρούβλια. 

Τουλάχιστον στα λόγια καθώς αποκαλυπτικό είναι δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει πως τέσσερις ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια ενώ άλλοι δέκα έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στη Gazprombank που προσφέρει «παράθυρο» για να συνεχισθούν κανονικά οι παραγγελίες χωρίς να διαταραχθούν από τις κυρώσεις της Δύσης και τα αντίποινα της Ρωσίας. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα επικαλείται άτομο που βρίσκεται κοντά στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό χωρίς να τον κατονομάζει. 

Το ρωσικό φυσικό αέριο 

 Η Ρωσία προμηθεύει αέριο μέσω αγωγών σε 23 ευρωπαϊκές χώρες. Αφού η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία η Μόσχα ζήτησε να πληρωθεί σε ρούβλια για τις αποστολές αερίπου που ξεκινούν την 1η Απριλίου. Ωστόσο, το μπλοκ είπε στα κράτη μέλη ότι ο μηχανισμός που πρότεινε το Κρεμλίνο, ο οποίος απαιτούσε άνοιγμα λογαριασμών σε ευρώ και ρούβλια με την κρατικά ελεγχόμενη Gazprombank, θα παραβίαζε τις κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: