Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ο ΟΧΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

 
 
Αγέλη εξαγριωμένων ανθρωποειδών..Πρωτογονισμός.. Μεσαίωνας της πυράς από την ιερή εξέταση. Παρήλθαν χιλιάδες έτη από το δίκαιο του Χαμουραμπί για να ακολουθήσει η αμετάφραστη εισέτι δωδεκάδελτος της Γόρτυνος . 
 
 
 
Και ο Φωκυλίδης: «Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφί μύθον ακούσης.» Αναφέρεται και στον Αριστοφάνη.. Θεμέλια της δικαιοσύνης. Επίκληση στον φυσικό δικαστή. Γιατί προηγείται η εξαντλητική ανίχνευση της αλήθειας. 
 
Παρήλθαν χιλιάδες χρόνια και ποταμοί άλικου αίματος για να σταθεί αυτή ισουψής του μεγαλείου της ανθρώπινης σκέψης. Πολιτισμικό δημιούργημά του ήταν. Ίσαμε το μπόι του.. Δια αυτού αποσοβήθηκε η αυτοδικία αιτία της οποίας ήταν να καταδικαστούν σε θάνατο πληθώρα αθώων. 
 
Ουρανοξύστες θεσμών που κατεδαφίστηκαν απόψε σεισμικά στην Πάτρα, από το ρήγμα  της σύλληψης μιας κατά το κατηγορητήριο παιδοκτόνου. 
 
Κατηγορείται. Δεν καταδικάστηκε. 
 
Ο όχλος όμως αποφάνθηκε. Θηλιά στον λαιμό. Οι κληρονομικω δικαίω αυτοκράτορες απαγχόνιζαν ελέω θεού. Αυτό το παραμάζωμα της Πάτρας ελέω τίνος; 
 
Η ζωώδης ιαχή «κρεμάστε την» ακουγόταν πέριξ της οικείας της σαν επιστροφή στο παρελθόν του μέλλοντός μας. Εκείνο των σπηλαίων. Τότε που ο ανθρωποπίθηκος κυνηγούσε ως τροφοσυλλέκτης κατά μόνας με άναρθρες κραυγές. 
 
Απειράριθμες ήταν οι χιλιετίες που μεσολάβησαν, για να δώσει απαντήσεις πειστικές, στα δυσεπίλυτα προβλήματα που η φύση του είχε θέσει. 
 
Δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα ξοδεύτηκαν για την πειραματική επαλήθευση των θεωριών του και την αναρρίχησή του στο νοητικό Έβερεστ των έμβιων οργανισμών, καθυποτάσσοντας ταυτοχρόνως τα άγρια ένστικτά του.
 
Για να αποκαλυφθεί οδυνηρά απόψε, πως η ερεβώδης άβυσσος του αρχετύπου του, δεν απαιτεί παρά μόνον μια σπίθα για να πάρει μια καταστροφική φωτιά. Υπό τον δαυλό της αυτοδικίας. 
 
Ο νόμος του Λυντς. Ή κατά τα καθ’ ημάς Βεντέτα. Και κατά την Εβραϊκή θρησκεία οφθαλμός αντί οφθαλμού. Ώσπου στο τέλος αντί για έναν μονόφθαλμο θα υπάρξουν δύο τυφλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: