Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ

 Αφού μετέτρεψαν τη χώρα σε χώρο σερβιτόρων και μαγείρων, καταστρέφοντας μια εικοσιπενταετία τώρα όλη λόγω ΚΑΠ την πρωτογενή παραγωγή, για να την λεηλατήσουν στη συνέχεια με τα μνημόνια, σήμερα μιλούν για παραγωγική αυτάρκεια ηλιελαίου σαν να φτύνουν αναίσχυντα στα πρόσωπά μας.

 

Με βασικό άξονα τη «λειτουργία της αγοράς», ώστε να συνεχίζεται αδιατάρακτα η κερδοφορία εμποροβιομηχάνων και εισαγωγέων, έγινε χτες διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, όπου επισήμως εξετάστηκαν «η λειτουργία της αγοράς, η επισιτιστική επάρκεια της χώρας, τα διεθνή δεδομένα στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων, τα εφόδια και η Ενέργεια και πώς επηρεάζουν το κόστος παραγωγής».

Στην πράξη η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό του λαού, που στενάζει από την ακρίβεια, μην παίρνοντας κανένα απολύτως μέτρο ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα της ακρίβειας και του πολέμου και ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία, «επιβεβαίωσε» κατόπιν την «ομαλή ροή της αγοράς και λειτουργίας των παραγόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας». Διαβεβαίωσε επίσης για «απόλυτη επάρκεια αγαθών», ενώ «ειδικά για το ηλιέλαιο επιβεβαιώθηκε και για αυτό το προϊόν η ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Με βάση δε τα όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς, «πάντα υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της εγχώριας παραγωγής, ενώ η βελτίωση της κατανομής μεταξύ χρήσης βιοκαυσίμου και οικιακής χρήσης μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων για κατανάλωση». Από την κυβέρνηση λένε επίσης ότι «όσον αφορά την εισαγωγή δημητριακών η Ουκρανία δεν συγκαταλέγεται στους βασικούς προμηθευτές, και ο εφοδιασμός της αγοράς από τους βασικούς προμηθευτές συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Παράλληλα πλασάρουν ξανά το παραμύθι περί εντατικοποίησης των ελέγχων «για την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και πιθανών φαινομένων κερδοσκοπίας», την ώρα που τα λαϊκά στρώματα δυσκολεύονται πια να αγοράσουν και τα απολύτως απαραίτητα. Αλλο παραμύθι το ότι «η κυβέρνηση αναλύει συνεχώς τα νέα δεδομένα και την επικαιροποίηση της εργαλειοθήκης όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συνεχώς αξιολογείται ως βάση για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν».

Εκεί βέβαια που η κοροϊδία απογειώνεται είναι η αναφορά ότι «ο πρωτογενής τομέας θα συνεχίσει να έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης, καθώς επηρεάζεται άμεσα από την ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση» και «για τον λόγο αυτό αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εντός του πλαισίου της ΕΕ και των αντοχών της ελληνικής οικονομίας». Αυτό ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ, και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχουν υπονομευτεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για διατροφική επάρκεια σε μια σειρά από απαραίτητα προϊόντα, όπως έγινε φανερό τώρα ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: