Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Έμμεσες απειλές

... χρήσης πυρηνικών από τον Μεντιέντεφ.. Έτσι πρέπει έτσι είναι το σωστό, αφού ο σκύλος (ΝΑΤΟ) που γλυκάθηκε στο κρέας, πρέπει να σκοτώνεται. Κανείς σώφρων δεν τον εμπιστεύεται στη φύλαξη του κοπαδιού

 


Μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο επανέφερε το φάσμα της χρήσης πυρηνικών όπλων καθώς μαίνεται ο πόλεμος με την Ουκρανία. 

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας που είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χτυπήσει έναν εχθρό που χρησιμοποιεί μόνο συμβατικά όπλα, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η πυρηνική «ετοιμότητα» αποτελεί προτεραιότητα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Guardian. 

Στην αρχή του πολέμου, κατά το διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωνε την στρατιωτική επιχείρηση, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε προειδοποιήσει τη Δύση για μεγάλες συνέπειες σε περίπτωση αντίδρασης με στρατιωτικά μέσα. 

 Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι απειλές μπορεί να είναι απλώς μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από την αποτυχία των δυνάμεων του Πούτιν να εξασφαλίσουν μια γρήγορη κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου, και να κάνουν προόδους σε άλλες περιοχές-κλειδιά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: