Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ .......

 Μεγάλος αριθμός Ουκρανών εγκαταλείπει την χώρα και μεταναστεύει στην Πολωνία ..Όσο πιο πολύ μεγαλώνεις το φόβο για τα ναρκωτικά, τον θεό, το έγκλημα, τον πόλεμο και τους εξωγήινους, τόσο περισσότερο ελέγχεις τους ανθρώπους.

 


Χιλιάδες Ουκρανοί μέσα σε λίγες ώρες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και με τα λίγα υπάρχοντά τους στα χέρια, προσπαθούν να φτάσουν στην Πολωνία. 

Οι περισσότεροι καταφθάνουν στο συνήθως ήσυχο πέρασμα στην πόλη Μέντικα, κρατώντας βαλίτσες και συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους.

 Αξιωματούχοι ευρωπαϊκών χωρών που συνορεύουν με την Ουκρανία – περιλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Σλοβακίας— έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει μεγάλη ροή προσφύγων προς το παρόν, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αυξάνεται η κυκλοφορία των πεζών. 

Δηλώσεις πολιτών που εγκαταλείπουν την Ουκρανία 

 Ο Μπαζάνοφ, ένας 34χρονος από τη Μαριούπολη, που απέχει 113 χιλιόμετρα από το Ντονέτσκ, αποφάσισε να περάσει στην Πολωνία όταν ενημερώθηκε από έναν συνάδελφό του ότι ξεκίνησε πόλεμος. 

«Το μόνο που νιώθω είναι μεγάλος φόβος», τόνισε την ώρα που περίμενε σε ένα μεθοριακό πέρασμα περίπου 400 χιλιόμετρα από τη Βαρσοβία. 

«Θα επισκεφθώ τον πατέρα μου στην Ισπανία, αλλά δεν έχω χρήματα και δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω». Το πέρασμα στη Μέντικα χρησιμοποιείται συνήθως από τους Ουκρανούς που πηγαίνουν στην Πολωνία για ψώνια ή για να εργαστούν, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: