Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΤΑ ΧΑΡΙΤΩΜΈΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ

 

Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων --εφ' όσον δεν έχουν παραγγελθεί αλλά τέτοιες δεν υπάρχουν-- δείχνουν πολλά αλλά όχι και τη δυναμική της ευτέλειας όταν γίνεται κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο του δημόσιου διαλόγου, που σε μεγάλο βαθμό καταλαμβάνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


 

 Ο εθισμός στη φτήνια και η εξοικείωση με τον πάτο διαλύει την αντίσταση στην υποβάθμιση της ποιότητας στον λόγο που εκφέρεται δημόσια και ,επομένως, στην κατάργηση της κρίσης και της σκέψης. 

Την επόμενη φορά που θα πέσουμε από τα σύννεφα με κάποια αποκάλυψη, χρήσιμο θα είναι να αναλογιστούμε πόσοι και ποια τσουτσέκια έχουν τα "πνευματικά δικαιώματα" για το εξωφρενικό που "τρύπωσε" στην κανονικότητα και πόσο χαριτωμένη δεν είναι η δημοσιογραφία που προσφέρει κόλλυβα (όπως η Α. Βούλγαρη του MEGA στην Μ. Παγώνη) με φόντο τα φέρετρα της Covid-19. Δεν είναι αστείο, είναι εξαιρετικά σοβαρό και, τελικά, τραγικό. Αυτοί που νομίζουν ότι τα έχασαν όλα με τα πλούτη του δεν έχασαν τίποτα αν δεν έχουν χάσει τον χαρακτήρα τους (αν οψέποτε είχαν) και κυρίως δεν έχουν νιώσει την απώλεια αν δεν ένιωσαν τον οριστικό χαμό ενός αγαπημένου προσώπου. Κατάλαβες μωρή κουνίστρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: