Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

 Ανατροπή στην υπόθεση με το περίφημο non paper που πρότεινε αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια έφερε ο πρώην Υπατος Εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βαλεντίν Ινζκο κι όσοι γράφαμε τότε πως αυτό τελούσε αν όχι υπό την χορηγία τουλάχιστον εν γνώσει του Ευρωμπορντέλου ήμασταν γραφικοί!! Τα ύστερα του κόσμου αν αποφεύχθηκαν τότε δεν σημαίνει πως οι εμπνευστές τους τα ματαίωσαν..

 


Ανατροπή στην υπόθεση με το περίφημο non paper που πρότεινε αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια έφερε ο πρώην Υπατος Εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βαλεντίν Ινζκο με συνέντευξή του καθώς επιβεβαίωσε την ύπαρξή του. 

Πρόκειται για ένα ανεπίσημο διπλωματικό έγγραφο, που συντάχτηκε προ 4ετίας και προοριζόταν να γνωστοποιήσει διάφορες απόψεις και πρωτοβουλίες για αλλαγές σε σύνορα στα Βαλκάνια και γι αυτό δεν είχε καν υπογραφή. 

Την ύπαρξη αυτού του εγγράφου αρνήθηκαν ο τότε πρωθυπουργός της Σλοβενίας και μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ είχε προκαλέσει τέτοιο σάλο ώστε ακόμα και η ύπαρξή του διαψεύστηκε από επίσημα χείλη. 

Ωστόσο, ο Βαλεντίν Ίζκο ο οποίος δεν εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης από τότε που έφυγε από τη θέση του, σε συνέντευξη σε σλοβενικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξε ότι το «non paper» βρισκόταν στο συρτάρι του για σχεδόν τέσσερα χρόνια, ενώ απέκρυψε τον συντάκτη και την πραγματική πρόθεση του εγγράφου. 

Τμήμα της συνέντευξης, στην οποία ο Ινζκο προβαίνει σε αυτούς τους ισχυρισμούς, ανέβασε στο προφίλ του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, για τον οποίο είχε ειπωθεί ότι ήταν ο συντάκτης ή ένας εκ των συντακτών αυτού του εγγράφου, γράφει η σερβική ιστοσελίδα «B92», σύμφωνα με το echedoros-a.gr. 

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, το έγγραφο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης, με την υποτιθέμενη συγγραφή του από τον σλοβένο πρωθυπουργό Γιάνεζ Γιάνσα, και την αποστολή του στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Σλοβενίας στην ΕΕ. Έτσι, το έγγραφο επανέρχεται στη δημοσιότητα για να καταγραφούν οι εντυπώσεις από τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέρη, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: