Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΝΔΗΜΙΑ :

 Ιδανικές οι συνθήκες για νέες παραλλαγές !! Κι αυτοί (ο ΠΟΥ) μιλούν για το τέλος της.. Τι νομίζετε πως θα ψήφιζε μια αγέλη λύκων για δείπνο μέσα στην στάνη της σιωπής των αμνών;

 

 
Ενώ συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, συντηρείται έντεχνα και η συζήτηση περί «τέλους» της, προκειμένου να δικαιολογηθεί η πλήρης απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ενίσχυσης των δημόσιων συστημάτων Υγείας λόγω «κόστους» για τα καπιταλιστικά κράτη και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Η πανδημία COVID-19 εισέρχεται τώρα στο τρίτο έτος της και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τ. Α. Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις «πλέον διαθέτουν όλα τα εργαλεία» και πρέπει «να εργαστούν από κοινού προκειμένου να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας».

Τόνισε επίσης ότι θα ήταν επικίνδυνο να κάνει κάποιος την εκτίμηση πως η υψηλής μεταδοτικότητας «Ομικρον» είναι η τελευταία παραλλαγή που θα εμφανιστεί και πως ο κόσμος βρίσκεται στην τελευταία φάση της πανδημίας. «Οι συνθήκες είναι ιδεώδεις για την εμφάνιση νέων παραλλαγών», προειδοποίησε.

Πιθανή έξοδος φέτος από την οξεία φάση της πανδημίας, κατά την οποία η COVID-19 συνιστά έκτακτη κατάσταση παγκοσμίων διαστάσεων, θα μπορούσε να συμβεί αν χρησιμοποιηθούν στρατηγικές και εργαλεία όπως τα εμβόλια και τα τεστ κατά συνολικό τρόπο.

Πάντως οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα όποια μέτρα είχαν λάβει και επιπλέον μειώνεται και η περίοδος της καραντίνας για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι για δουλειά. Ενδεικτικά, η Βρετανία θα σταματήσει να απαιτεί από τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ COVID-19 μετά την άφιξή τους στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι νέοι κανόνες έρχονται μετά από μια πρόσφατη άρση των απαιτήσεων για τεστ πριν από την πτήση και αποτελούν μέρος μιας γενικής χαλάρωσης των περιορισμών για την COVID-19, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να αντιμετωπίζει τον ιό ως ενδημικό.

«Για να δείξετε ότι αυτή η χώρα είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις, ανοιχτή για ταξιδιώτες, θα δείτε αλλαγές», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι η αλλαγή θα μειώσει το κόστος του ταξιδιού και θα δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι τα σχέδιά τους δεν θα ανατραπούν την τελευταία στιγμή από μια ακόμη αλλαγή κανόνα ή ένα θετικό τεστ. Οι αεροπορικές εταιρείες - που προσπάθησαν να άρουν όλες τις απαιτήσεις δοκιμών - είναι βέβαιο ότι θα ωφεληθούν, όπως και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: