Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ

 Για να είναι ξεκάθαρη η θέση μου: Τον Μόσιαλο όχι απλώς δεν τον υπολήπτομαι αλλά τον σιχαίνομαι όμως: Ο τρ@γος του Πειραιά έχει από καιρού υπερβεί τα συνταγματικά εσκαμμένα και φέρει πλέον την όψη του Χριστιανοτζιχαντιστή. Κι όσο για την θρησκεία ένα έχω να καταθέσω: Πως οι πιστοί της έλκονται από το βιολογικό πολιτικό ή κοινωνικοοικονομικό αίμα όπως οι καρχαρίες.. Καλημέρα..

 


Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννου Ρέντη και Δραπετσώνας μετά την έκτακτη Ιερατική Σύναξη που συγκλήθηκε αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα για βλασφήμια κατά του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου. 

Το ψήφισμα θα υποβληθεί μεταξύ άλλων στην Κυβέρνηση και στα κόμματα της Βουλής. Αφορμή για την απόφαση αυτή αποτέλεσε η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου που χαρκτηρίστηκε από την εκκλησία «ως βάναυση βλασφημία κατά του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου». 

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά ζητά με το ψήφισμά της την αποπομπή του καθηγητή από την εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Μόσιαλος δέχτηκε κριτική και από κυβερνητικά στελέχη για αυτή την ανάρτηση, με τον Γιάννη Οικονόμου, ωστόσο, να κάνει λόγο προσωπικές απόψεις στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου. 

Κόντρα στο κύμα αυτό της κριτικής στην σατιρική ανάρτηση του επιστήμονα, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μίλησε για επίθεση στα συνταγματικά δικαιώματα καταθέτοντας μάλιστα και ερώτηση προς την Κομισιόν και ειδικά στον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής. 

Στο ψήφισμά της η Ιερή Μητρόπολη Πειραιά εξαπολύει πυρά για αυτόν το λόγο και κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «διαμαρτύρεται για την ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν υπερασπιζόμενος τη βλασφημία του Ηλία Μόσιαλου» με την οποία «εξίσωσε τη φραστική καταδίκη αυτής με την εκστρατεία φανατικών ισλαμιστών» και «ενεφάνισε τήν σύννομη ἀντίδραση στήν βλασφημία τοῦ κ. Μόσιαλου ὡς δῆθεν παραβίαση τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας στήν Ἑλλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: