Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 Έως τέλος του χρόνου παρατάθηκε το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου στην Αυγή. Οι εργαζόμενοι, σε νέα γενική συνέλευση, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την επόμενη ημέρα των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τις απαντήσεις δεν δόθηκαν εγγυήσεις για τη συνέχιση της καθημερινής έκδοσης και το νέο σχέδιο ανάκαμψης, με δεδομένη την περικοπή κατά 40% της χρηματοδότησης της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο.

 


Την πλήρη κάλυψη στην κυβερνητική πολιτική φίμωσης των ΜΜΕ έδωσαν οι ηγεσίες της ΕΣΗΕΑ αλλά και του ΕΣΡ με τη συμμετοχή τους, μέσω των προέδρων τους, στο φόρουμ για τα fake news που οργάνωσε ο όμιλος ΑΝΤ1, με πληθώρα στελεχών, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η Ένωση επιβεβαίωσε έτσι ότι είναι η συνδικαλιστική «σύμμαχος» στην κατάπτωση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα, η οποία καταγγέλλεται από διεθνείς οργανισμούς και ΜΜΕ.

Αλλάζει πάλι χέρια το Euronews και μετατρέπεται σε ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία. Ο Σαουδάραβας Ναγκίπ Σαουρίς προτίθεται να πουλήσει το 88% των μετοχών του στην πορτογαλική επενδυτική Alpac Capital, της οποίας ηγούνται οι γιοι του Φερνάντο Σάντος και του συμβούλου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν. Το 12% των μετοχών διατηρεί η κοινοπραξία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Ευρώπης, ανάμεσα τους η RAI και η France Télévisions.

Δεν υπάρχουν σχόλια: