Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

 «Κανιβαλισμό» χαρακτηρίζει η χτεσινή «Καθημερινή» την προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση σε μάσκες ενισχυμένου τύπου. 


 

Οπως γράφει στο κύριο άρθρο της, τέτοια υλικά, που η χρήση τους επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας, «δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους ελεύθερης αγοράς» και γι' αυτό η υπέρβαση του «θεμιτού κέρδους» συνιστά «αντικοινωνική αισχροκέρδεια». 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία! 

Ξέροντας καλά ότι ο καπιταλισμός από τη φύση του κανιβαλίζει τις λαϊκές ανάγκες, ψάχνουν άλλοθι στην «αντικοινωνική» συμπεριφορά όσων πουλάνε ακριβότερα, για να βγάλουν λάδι τη συνολικότερη πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, στο έδαφος της οποίας φύεται και η «αισχροκέρδεια». 

Δεν τους έπιασε βέβαια ο πόνος ούτε για την τσέπη ούτε για την υγεία του λαού. «Πάσες» μοιράζουν στην κυβέρνηση, για να μπορούν οι υπουργοί της να πουλάνε αγριάδες στους «κερδοσκόπους» και να συγκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, που αρχίζει και τελειώνει με αποκλειστικό κριτήριο τη διασφάλιση των ...«θεμιτών κερδών» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: