Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΟΥΣ 75 ΕΦΤΑΣΕ ΕΦΕΤΟΣ


 Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΣΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΣΟΜΠΕΣ.. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ..ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

 


 

 Αλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στις γιορτές στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με ακατάλληλα μέσα. Συνολικά τη χρονιά που φεύγει ήταν 75 αυτοί που πλήρωσαν ακόμα και με τη ζωή τους τη μεγάλη ακρίβεια στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια, ζώντας σε συνθήκες ενεργειακής εξαθλίωσης, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη μας ενημερώνει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ ετοιμάζεται να σπάσει το «φράγμα» των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2022, νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που τοποθετούσαν αυτό το «ορόσημο» δύο χρόνια αργότερα.

Από μόνο του το στοιχείο αυτό δείχνει τον τεράστιο πλούτο που παράγουν δισεκατομμύρια άνθρωποι με την εργασία τους και τον οποίο οικειοποιούνται μια χούφτα παράσιτα. Φανερώνει ταυτόχρονα την τεράστια αντίθεση ανάμεσα στον παραγόμενο πλούτο και στην αθλιότητα όπου καταδικάζονται να ζουν αυτοί που τον παράγουν.

Τους θανάτους από τα μαγκάλια τούς ζήσαμε έντονα την περίοδο της προηγούμενης κρίσης. Ηταν τότε που τα αστικά κόμματα και επιτελεία καλούσαν τον λαό να υπομείνει θυσίες για την «οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα», για να μη χρειάζεται στο μέλλον να θρηνούμε ακόμα και ανθρώπινες ζωές από τη φτώχεια, σε όλες τις εκδοχές. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν μια «δίκαιη ανάπτυξη», που θα απάλλασσε τάχα τον λαό από τέτοια τραγικά φαινόμενα.

Υστερα ήρθε η ...«πράσινη ανάπτυξη». Η «κοσμογονία» στην παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές υποτίθεται ότι θα έλυνε μια και καλή το ενεργειακό ζήτημα, ότι θα εξασφάλιζε σε όλους φτηνή και καθαρή Ενέργεια.

Τα αποτελέσματά της τα ζουν σήμερα οι λαοί σε όλο τον κόσμο: Δεν είναι μόνο οι τιμές της Ενέργειας που τραβούν την ανηφόρα, ακολουθώντας τις ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο και τα χαράτσια στην ηλεκτροπαραγωγή από τα λεγόμενα «πιο ρυπογόνα» καύσιμα, αλλά και οι τιμές των προϊόντων που παράγονται με «πράσινες» μορφές Ενέργειας, επιβαρύνοντας συνολικά το κόστος επιβίωσης για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αρα, λοιπόν, σε οικονομική ανάπτυξη και κρίση το θύμα είναι ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: