Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

 Ασανσέρ οικονομικών συμφερόντων που κολάει στα εμπορικά ρετιρέ με την εκκλησία που τραβάει σαν καρχαρίας το αίμα των αφελών στην εκτός συναγωνισμού θέση.. Αν δεν υπήρχε η πανδημία θα έπρεπε να την είχαν εφεύρει. Έτσι κι αλλιώς πρώτα πουλούν την αρρώστια και μετά το φάρμακο

 


Η κυβέρνηση δεν ανοίγει το λιανεμπόριο αλλά ανοίγει τις εκκλησίες. Ξεκίνησε να τις ανοίξει για δύο ημέρες με μέγιστο αριθμό πιστών τα 9 άτομα και, κατά τις τελευταίες πληροφορίες, πάει για δεκαπενθήμερο με ανοιχτούς ναούς και με 30 ή 40 άτομα στο ποίμνιο. Ειδάλλως, θα αντιμετωπίσει την ιερά οργή και τον ανένδοτο των Ιεραρχών για τους οποίους, από καταβολής πανδημίας, δεν ισχύει ούτε η «ατομική ευθύνη», ούτε ο πέλεκυς Χαρδαλιά.

Η κυβέρνηση δεν θα άνοιγε επίσης τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, ούτε με click away, διότι οι επιδημιολόγοι φοβούνται τον συνωστισμό. Με χθεσινό ΦΕΚ δίνει ελευθέρας και στα εμπορικά κέντρα να στήσουν stands σε εξωτερικούς χώρους, να παίρνουν παραγγελίες και να παραδίδουν προϊόντα. Κοινώς, ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για να στηριχθούν – θεωρητικά – οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τίθεται στην υπηρεσία των malls και των μεγάλων ομίλων της λιανικής.

Η ίδια κυβέρνηση άφησε σε όλη την διάρκεια του lockdown να λειτουργούν, με φυσική παρουσία πελατών, ορισμένες από τις πιο μεγάλες αλυσίδες καταναλωτικών ειδών γα να εξυπηρετούν – θεωρητικά – την χονδρική και την οικοδομή. Εν τέλει εξυπηρέτησαν, με φυσική παρουσία και με πλήρη λιανική, όλους όσοι σ’ αυτήν την χώρα διαθέτουν οποιοδήποτε επαγγελματικό ΑΦΜ.

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση εάν δεν υπήρχε πανδημία, ίσως θα έπρεπε και να την έχει εφεύρει. Για να φέρει εις πέρας, με το χαμηλότερο δυνατό πολιτικό κόστος, το δεδηλωμένο και πολύ συγκεκριμένο σχέδιό της για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας – κοινώς, για τον θάνατο των απανταχού «ζόμπι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: