Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: ΣΕΦΕΡΛΕΙΑΔΑ

 Μάχη για τον πρώτο τάφο σε ένα πολιτικό νεκροταφείο.. Πλην του Χάρη Καστανίδη αυτοί είναι πρωταγωνιστές σε μια παράωρη ως προς τις εποχές καλοκαιρινή επιθεώρηση.. Τι πιστεύεται πως θα καθορίσει την αρχηγία. Γελάστε ελευθέρως.



Η συμμετοχή: 

Το πόσοι λέει θα ψηφίσουν έχει σημασία κυρίως για τη δυναμική που θα δημιουργηθεί την επόμενη μέρα. Ο θάνατος της Φ. Γεννηματά δημιούργησε ένα σημαντικό συναισθηματικό κεφάλαιο (!!)  και οι ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν κινητοποίησαν τον κόσμο της κεντροαριστεράς (τον ποιον;;) και έφεραν συσπείρωση. (ναι για μια έμμισθη θέση στο γκοβέρνο... )

; ► Τα ντιμπέιτ: 

Στις τηλεμαχίες οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα αναμετρηθούν σε επίπεδο προσωπικότητας και πολιτικού αφηγήματος. Ειδικά οι ερωτήσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ο ένας στον άλλο θα είναι καθοριστικές. Για παράδειγμα: Θα ερωτηθεί ο υπόδικος Λοβέρδος για την εμπλοκή του στο γνωστό σκάνδαλο;  Όχι. Γιατί αδιάκριτες ερωτήσεις δεν υπάρχουν. Οι απαντήσεις κινδυνεύουν να υποπέσουν στην αδιακρισία.

 ► Οι δημοσκοπήσεις: 

Δηλαδή οι χορηγοί . Όποιος έχει τις πλάτες των καλοπληρωμένων δημοσκόπων θα πάρει βήματα αφετηριακά και το παιχνίδι θ' αγριέψει. Στη μόνη περίπτωση που το παιχνίδι θα έχει ενδιαφέρον γιατί πολύ πιθανόν οι μονομάχοι ν' ανοίξουν στόματα με δόντια και να δαγκώσουν με έστω ελεγχόμενες αποκαλύψεις

► Οι συμμαχίες: 

Εύλογο είναι να θεωρήσει κανείς ότι ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Καστανίδης βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου και αρκετά κοντά κινείται και ο Παύλος Χρηστίδης. Όμως η πιο σημαντική συνεννόηση, αν γίνει, θα είναι ανάμεσα στον Ν. Ανδρουλάκη και τον Α. Λοβέρδο για τον δεύτερο γύρο, αν συμφωνήσουν δηλαδή να στηρίξουν ο ένας τον άλλο. Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι ακόμη και αν δώσει “γραμμή” ένας υποψήφιος, οι ψηφοφόροι του θα ακολουθήσουν. Γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτοί να με διαβάζουν και να έχουν υιοθετήσει την άποψή μου. Πως ότι βάλεις στην κάλπη το βάζεις και στο σπίτι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: