Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΜΕΤΟΟ KAI ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

 

 

 Από τον αθλητισμό άρξαστε. Πολύς ο αχός για το παγκοίνως γνωστό. Την καπιταλιστική βαρβαρότητα που έχει αντιστάσεως μη ούσης απλωθεί σε όλα τα πεδία της ζωής. Πιστό αντίγραφο της Ρωμαϊκής αρένας των ως της τελικής πτώσης μονομάχων είναι οι κοινωνίες. 

 


 

Γιατί λοιπόν να εξαιρείται ο αθλητισμός κυρία (εκ της ενόργανης γυμναστικής) Καστρίτση που μέμφεστε τον Πετρούνια χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του ατυχέστατες; Που νομίζετε ότι απευθύνεστε; Σε βασιβουζούκους; 

Πότε ξεκίνησε ο ελληνικός αθλητισμός να έχει κάποιες επιτυχίες; Αμέσως μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση.. Και πως; Ως δια μαγείας; Όχι υποκρίτρια των Metoo. 

Δια των μη ανιχνεύσιμων αναβολικών που εισάγονταν κατά κιλά από τα εργαστήρια της γενετικής μηχανικής της κατεδαφισμένης Ανατολικής Γερμανίας. Γλιστρούσαν νύχτα στα προπονητήρια για να τα καταπίνουν ή για να λιώνουν στα δόντια των ανυποψίαστων αθλητών σαν καραμέλες με τους γονείς συνυπεύθυνους. Προκαλούσαν όμως ανήκεστες βλάβες σε βαθμό κακουργηματικό. Μέχρι μούσια φύτρωναν στα πρόσωπα του δεύτερου φύλου. 

Και γιατί; 

Για την δημιουργία του υπεραθλητή που θα λάμπρυνε το πολιτικό καθεστώς. Και σε ατομικό επίπεδο την εξασφαλισμένη επιστημονική ή κοινωνική σταδιοδρομία. Εισαγωγές άνευ εξετάσεων στα πανεπιστήμια, στρατιωτικά αξιώματα δόξα και χρήμα. Άφθονο χρήμα. 

Μόνο που αυτά απαιτούσαν σκληρές, αιματηρές, παραχωρήσεις τις οποίες δεν αγνοούσε κανείς. Ούτε οι ίδιοι μα μήτε και οι γονείς τους. Όχι όλοι. Γιατί σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζω μια σειρά αστεριών του αθλητισμού που αποχώρησαν σιωπηρά. Επέλεξαν τη φυσιολογική ζωή αφού σύντομα κατανόησαν πως άλλο αθλητισμος κι άλλο πρωταθλητισμός.

Γιατί επομένως διαμαρτύρεστε σήμερα από την βιαιότητα των ασκήσεων όταν έχετε ενταχθεί στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Τι σας διέφυγε και δεν σας λυπάμαι όμως; Το ποιος αγιάζει βλαμμένη τον σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: