Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ

 


Για να δικαιολογήσει την εγκληματική κρατική πολιτική στο θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας, ο υπουργός Χρ. Στυλιανίδης έκανε χτες την εκτίμηση ότι αν επιβεβαιώνονταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις και αν δεν έκλειναν ο Κηφισός και τα σχολεία την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, θα είχαμε έως και 300 νεκρούς στην Αθήνα. 

Δηλαδή η κυβέρνηση ζητάει και τα ρέστα για τη διαχείριση της νεροποντής από τον κρατικό μηχανισμό, που περιορίστηκε για μια ακόμη φορά σε συστάσεις για αυτοπροστασία, ενώ έγινε και το πρωτάκουστο, να κλείσει προληπτικά την Παρασκευή μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου, επιτείνοντας την ταλαιπωρία των κατοίκων, που δεινοπάθησαν όλη την προηγούμενη μέρα στους δρόμους.

 Στην πραγματικότητα, με την πρόβλεψη για 300 νεκρούς ο υπουργός και η κυβέρνηση ομολογούν την πλήρη ανυπαρξία υποδομών και ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αττική και σε όλη τη χώρα, που βάζει σε κίνδυνο διαρκείας την περιουσία και τη ζωή του λαού. Και όταν μιλάμε για υποδομές εννοούμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αντιπλημμυρικών έργων, όπως διευθετήσεις χειμάρρων με μεγάλα υδραυλικά δίκτυα και νέους αγωγούς διοχέτευσης των νερών της βροχής, που θα συνοδεύονται από έργα διαχείρισης των υδάτων και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες, με όλα τα αναγκαία μέσα και το προσωπικό. 

Ολα αυτά θα έπρεπε να υπήρχαν ήδη και να αναπροσαρμόζονται, με ευθύνη του κράτους, στις μεταβαλλόμενες λαϊκές ανάγκες και στις κλιματικές μεταβολές. Το γεγονός ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα για το αστικό κράτος και όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της προστασίας του λαού ως «κόστους», την ώρα που μπουκώνουν με δεκάδες δισ. το κεφάλαιο για να επενδύει στις «πράσινες» μπίζνες, στο όνομα της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: