Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΙ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

 Μπάτσοι (εκτελεστές) προς κέντρο:Είμαστε όλοι καλά !!!

 


Σε ένα ακόμη βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, από την efsyn.gr, σχετικά με το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, ακούγεται αστυνομικός να διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί, λέγοντας μάλιστα πως «όλοι είμαστε καλά». 

Είχε προηγηθεί κι άλλο βίντεο από το συμβάν, όπου ακουγόταν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης αξιωματικού για τα γεγονότα, να λέει πως «δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος», την ώρα που η ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για 7 τραυματίες αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κρατούνται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να τεθούν ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ τα όπλα των αστυνομικών έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.

Από τη βαλλιστική εξέταση, όπως μετάδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται να προκύψουν περαιτέρω στοιχεία για το ποιος αστυνομικός ή αστυνομικοί σκότωσε τον 20χρονο και ποιος ή ποιοι τραυμάτισαν τον έτερο νεαρό.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ο ανακριτής αναμένεται να προσωποποιήσει το κατηγορητήριο, καθώς θα υπάρξουν διαφορετικές κατηγορίες για:

  • ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Το νέο βίντεο

 

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν στη λεωφόρο Θηβών, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα λευκό αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες και επειδή το θεώρησαν ύποπτο, έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει. Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα.

Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν, περίπου 30 φορές σύμφωνα με τις πληροφορίες, με αποτέλεσμα ο οδηγός του αυτοκινήτου να τραυματιστεί θανάσιμα. Όπως έγινε γνωστό, ο νεκρός οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου ήταν 20 ετών, ενώ οι δύο επιβαίνοντες ήταν ανήλικοι, ο ένας 16 και ο άλλος 15 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: