Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

 Του κυρ Παντελή αν θέλετε με την επιλογή της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου έρχονται η επισφάλεια η συρρίκνωση, τα μαζικά λουκέτα και στο βάθος ανεργία!! Πελάτες της ΝΔ και της ΕΟΚ και ξερό ψωμί είναι κατά πλειοψηφία όλοι αυτοί..Ας πρόσεχαν..

 


«Πακέτο φοροελαφρύνσεων για μικρομεσαίους», «μέτρα στήριξης για αυτοαπασχολούμενους», «ενεργοποίηση Ταμείου Ανάκαμψης» και διάφορα παρόμοια προπαγάνδισαν τα μιντιακά παπαγαλάκια μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ήρθε όμως ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης για να πει με απλά λόγια την κυνική κυβερνητική αλήθεια για τους μικρομεσαίους και το σχέδιο «εξόντωσής» τους προς όφελος της συγκέντρωσης του μεγάλου κεφαλαίου.

«Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό; Είναι πάρα πολύ μικρές», είπε ο υπουργός «Ανάπτυξης» και κάλεσε τις πολύ μικρές επιχειρήσεις με «1,2,3 εργαζόμενους» να «συνενωθούν» για να φτιάξουν «μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα που θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικά». Αυτά και μόνο αυτά, τα πιο μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα «θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και προνομιακή πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα έχουν φοροαπαλλαγές και θα μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να βγουν έξω και να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς»!

Με απλά λόγια, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό καπιταλισμό! Ούτε καν αναγνωρίζονται από την ΕΕ ως μικρομεσαίες, αφού δεν έχουν πάνω από 250(!) εργαζόμενους ή 50 εκατ. ευρώ τζίρο. Αντίθετα, η κυβέρνηση επιδοκιμάζει το μεγάλο κεφάλαιο που γίνεται… μεγαλύτερο μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς από 1/1/2022 και έως το 2025 θα απολαμβάνουν έκπτωση 30% επί του ποσού οφειλόμενου φόρου, όταν απορροφούν άλλες μικρότερες εταιρείες!

Η τύχη που επιφυλάσσουν κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο στα φτωχομεσαία στρώματα είναι ακόμα μεγαλύτερη επισφάλεια, συρρίκνωση, μαζικά λουκέτα, πέταγμα στην ανεργία,
προλεταριοποίηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: