Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

 Γιάννης Σαμοΐλης: Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις Παρεμβάσεις

 

 

Χωρίς τα αναγκαία μέτρα για την πανδημία άνοιξαν τα σχολεία, καθώς η κυβέρνηση δεν δίνει
τους αναγκαίους πόρους. Κίνδυνος να ξανακλείσουν λόγω κρουσμάτων. Ταυτόχρονα, λείπουν 19.000 εκπαιδευτικοί, τονίζει στο Πριν ο Γιάννης Σαμοΐλης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, εκλεγμένος με τις Παρεμβάσεις. «Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση χρειάζεται σκληρός, αποφασιστικός, ανυποχώρητος απεργιακός αγώνας διαρκείας με πολύμορφες δράσεις» και «μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση».

Τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, χωρίς κανένα μέτρο που θα βοηθούσε στην ανάσχεση της μετάδοσης του ιού, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών/τριων με ανώτερο τους 15 ανά τμήμα, η δημιουργία νέων και κατάλληλων αιθουσών, η ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία και για όλους, η αύξηση των δρομολογίων για τη μετακίνηση των μαθητών/τριων, η έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής. Επίσης, η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κενών και των πολλαπλών μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης και του μακροχρόνιου κλεισίματος των σχολείων (π.χ. επανακαθορισμό-μείωση της ύλης, στήριξη των πιο αδύναμων μαθητών με ενισχυμένα μέτρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης), και, βεβαίως, η ενίσχυση του
ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση επιβάλλει τα ακριβώς αντίθετα: 27 μαθητές στα τμήματα, αίθουσες κλουβιά, κοντέινερ, με ρημαγμένη και ιδιωτικοποιημένη πρωτοβάθμια φροντίδα και ΕΣΥ. Το υπουργείο παρουσιάζει ως μόνη λύση το εμβόλιο, τα self-test στους μαθητές και τα τεστ (και μάλιστα επί πληρωμή!) για τους ανεμβολίαστους μόνο εκπαιδευτικούς, ενισχύοντας ξανά τη λογική της ατομικής ευθύνης. Σε ένα κλάδο που έχει εμβολιαστεί κατά 85% προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζομένους, να κλιμακώσουν την αυταρχική πολιτική τους, να επιβάλλουν τη συμμόρφωση προς τας υποδείξεις, με αναστολές εργασίας, απολύσεις, στερήσεις μισθού, πιστοποιώντας για μια ακόμη φορά ότι κάθε «έκτακτη συνθήκη» θα αξιοποιείται ως εργαλείο για να χτυπήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να αυξήσουν τα κέρδη και την πελατεία των ιδιωτικών ομίλων.

Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέα κατασταλτικά περιοριστικά μέτρα και λουκέτα σε σχολεία, όπως άλλωστε ομολογούν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Επιπλέον, κάνουν αόρατους μαθητές /τριες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως τα παιδιά-πρόσφυγες, που αντί να τα βοηθήσουν να επουλώσουν τα ψυχικά και σωματικά τραύματα που τους άφησαν οι πόλεμοι και η προσφυγιά, τα στέλνουν στη γραμμή παραγωγής για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη των αφεντικών της τουριστικής βιομηχανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: