Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ

 Σαράντα οκτώ ώρες έμειναν για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να βρουν τον τρόπο να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.


Κάποιοι θα χρειαστεί μάλιστα μέσα στο ίδιο διάστημα να βάλουν… για τα καλά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να εκμεταλλευτούν την «δεύτερη ευκαιρία» που τους δίνει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να επανέλθουν σε ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων που έχασαν κατά το παρελθόν. 

 Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης 

Έως την Πέμπτη 30 του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η γ’ δόση του φόρου εισοδήματος. Για την ίδια ημέρα έχει καθοριστεί και η εξόφληση της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ (σ.σ.: υπάρχει βέβαια και εναλλακτική πληρωμή), όπως και δύο δόσεις χαμένων ρυθμίσεων των 100 ή 120 δόσεων για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στο σχήμα. 

 «Βαρύς» ο λογαριασμός των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο Εφόσον λοιπόν καταβληθεί κανονικά η γ’ δόση του φόρου εισοδήματος, ο φορολογούμενος θα έχει να εξοφλήσει ακόμη 5 μηνιαίες δόσεις που θα πληρώνονται κάθε τέλος του μήνα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022. 

Την ίδια μέρα θα πρέπει να καταβληθεί και η α’ δόση του ΕΝΦΙΑ, αν και εδώ έχει δοθεί η «εναλλακτική» να εξοφληθεί μαζί με την β’ δόση σε 31 ημέρες από σήμερα και συγκεκριμένα έως και τις 29 Οκτωβρίου. 

Προθεσμία 48 ωρών όμως έχουν και όσοι επιθυμούν να «επιστρέψουν» σε ρυθμίσεις 100 ή 120 δόσεων, τις οποίες έχασαν στο παρελθόν εφόσον επλήγησαν από την πανδημία. Αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις και να έχουν στην… «άκρη» κάποια χρήματα. Αδειάζει λοιπόν και η «κλεψύδρα» για επανένταξη στις 100 ή 120 δόσεις, με την προθεσμία επίσης να λήγει στις 30 του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: