Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΑΜΥΘΗΤΑ ΚΕΡΔΗ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

 Ανωνύμου του Έλληνος

Από την αρχή του Α’ Παγκοσμίου Βιοχημικού Πολέμου του Καπιταλισμού κατά της ανθρωπότητας με την κωδική ονομασία CΟVID-19 αποκαλύψαμε τολμηρά τα παιχνίδια της μεγάλης κονόμας και του παράλληλου μέγιστου φασιστικού πειράματος πλήρους χαλιναγώγησης του όχλου με πρόσχημα την πανδημία. 

 


Θυμηθείτε άρθρο (19 Ιουλίου 2021) για την παγκόσμια απάτη να σερβίρουν εμβόλια και όχι φάρμακα, όπως συνήθως συμβαίνει με κάθε γρίπη, γιατί τα κέρδη του Κεφαλαίου από εμβόλια, φίμωτρα και λοιπά αναλώσιμα είναι άνευ προηγουμένου,  όχι πια σε δισεκατομμύρια αλλά σε τρισεκατομμύρια! Λέγαμε ότι σύμφωνα με τα «κρούσματα» έως τότε, αν υπήρχαν αντί-COVID-19  φάρμακα, ο τζίρος των φαρμακευτικών εταιρειών θα ήταν μόνο 3,1 δισ. δολάρια, χώρια, που δεν θα υπήρχαν μεταλλάξεις. Με τα υποχρεωτικά εμβόλια τα κέρδη θα είναι πάνω από 100 δισ. δολάρια. Σε επίπεδα παγκοσμίου πληθυσμού τζιράρονται τουλάχιστον 600 δισ. δολάρια κατ’ έτος με τα εμβόλια!

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσίασε τα στοιχεία, που οι ίδιες  οι γνωστές εταιρείες παρασκευής εμβολίων έδωσαν στην δημοσιότητα για τον κύκλο δράσης τους. Κέρδη, λεφτά, που κυριολεκτικά προκαλούν ζάλη. Pfizer και BioNTech, οι μεγάλοι κερδισμένοι. Ο αμερικανικός κολοσσός και η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας, που συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη  εμβολίου πρώτες ανακοίνωσαν θετικά αποτελέσματα: Το εμβόλιο απέφερε στην Pfizer έσοδα 10,8 δισεκ. δολαρίων (9,2 δισ. ευρώ) στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Ο  αμερικανικός όμιλος εξακολουθεί να αυξάνει τις προβλέψεις για το 2021. Υπολογίζει να αντλήσει 33,5 δισ. δολάρια εντός του έτους!

Η  BioNTech κατέγραψε 7,3 δισ. ευρώ τζίρο στο πρώτο εξάμηνο. Για όλο το 2021 εκτιμά πως οι πωλήσεις εμβολίων κατά  Covid-19 θα φτάσουν τα 15,9 δισ. ευρώ. Η αμερικανική Moderna, όπως η Pfizer/BioNTech, ανέπτυξε εμβόλιο με αγγελιαφόρο RNA,  ήταν από τα πρώτα που εγκρίθηκαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Στο πρώτο εξάμηνο, η Moderna, η οποία, όπως η BioNTech, έχει μόνο το εμβόλιο κατά του Covid-19 ως προϊόν σε κυκλοφορία, χτύπησε τζίρο 5,9 δισ. δολάρια ή περίπου πέντε δισεκ. ευρώ. Για το 2021, η Moderna αναμένει συνολικά έσοδα 20 δισ. δολαρίων χάρη στο εμβόλιό της.

Η αγγλοσουηδική AstraZeneca και η αμερικανική Johnson & Johnson, μέσω της βελγικής θυγατρικής της Janssen, είδαν επίσης τα εμβόλιά τους να εγκρίνονται αλλά αργότερα.  Οι δύο όμιλοι υποσχέθηκαν να τα πωλήσουν  χωρίς να αποκομίσουν κέρδος στη διάρκεια της «πανδημίας». Μπορεί οι εμπορικές τιμές να είναι χαμηλότερες από εκείνες των Pfizer/BioNTech και Moderna, αλλά τα ποσά που συγκέντρωσαν είναι μεγάλα. Η AstraZeneca ανακοίνωσε έσοδα 1,17 δισεκ. δολαρίων (ένα δισεκ. ευρώ) από το εμβόλιο στο πρώτο εξάμηνο. Η Johnson & Johnson έκανε λόγο για 264 εκατ. δολάρια (225 εκατ. ευρώ). Για 2021 η Johnson & Johnson υπολογίζει να αποκομίσει από τις πωλήσεις του εμβολίου της 2,5 δισ. δολάρια, με την AstraZeneca να μην έχει δώσει λεπτομερή πρόβλεψη, αλλά αν υπολογιστούν οι αναλογίες τζίρων των άλλων εταιρειών αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 δισ. δολάρια.

Αν κάνετε τώρα απλή πρόσθεση των ως άνω ποσών οι τζίροι του πρώτου εξαμήνου ξεπερνάνε τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και για ολόκληρο το έτος αναμένεται τριπλασιασμός, πάνω από 77 δισεκατομμύρια δολάρια. Και μιλάμε για στοιχεία, που διοχετεύουν οι  ίδιες  εταιρείες και όχι, ας πούμε, ανεξάρτητες διεθνείς οικονομικές Αρχές. Και να μην υπήρχε ο Κορωνοϊός, έπρεπε να εφευρεθεί για τα ελεφαντοειδή κέρδη, που φέρνει! Για αυτό τόσα χρόνια κάνανε πειράματα με νυχτερίδες και τον έφτιαξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες μαζί με τα εμβόλια και όχι με τα αντί-COVID-19 φάρμακα. Κάποτε θα σερβιριστούν και αυτά. Μόλις εξαντληθεί η κερδοφορία και η φασιστική επιβολή των εμβολίων. Να πάρουν σειρά για  τον συγκριτικά ελάχιστο τζίρο τους…

Και για να δείτε πόσο σκατόψυχος είναι ο Καπιταλισμός σε όλα τα επίπεδα, αντιγράφουμε ρεπορτάζ της Βίκυς Καπετανοπούλου στην «Εφημερίδα των συντακτών». Η βάρβαρη και φασιστική Δύση προτιμά, είναι πολιτική της να πετά τα εμβόλια στα σκουπίδια ως ληγμένα για να μην τα δώσει σε φτωχές χώρες, του Τρίτου Κόσμου. Η κυβέρνηση της Ολλανδίας σκοπεύει ν’ αφήσει να λήξουν εντός του  Αυγούστου ποσότητες εμβολίων της AstraZeneca αντί να φροντίσει να τα στείλει σε χώρες, που έχουν ανάγκη. Επικαλείται λόγους  υλικοτεχνικής υποδομής. Καθώς επιβραδύνονται σημαντικά στην Δύση οι ρυθμοί εμβολιασμού «περισσεύουν» εμβόλια και είναι ευκαιρία να δοθούν δωρεάν στον Τρίτο Κόσμο. Αλλά πώς θα τα κονομάνε χοντρά οι εταιρείες;

Μόνο στην Ολλανδία υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 200.000 δόσεις της AstraZeneca μπορεί να καταλήξουν στα σκουπίδια λόγω της ελιτίστικης και άκρως απάνθρωπης πολιτικής της κυβέρνησης. Στο Ισραήλ 80.000 δόσεις Pfizer και BioNTech επρόκειτο να πεταχτούν στο τέλος του Ιουλίου ως ληγμένες. Περί τις 73.000 δόσεις διαφόρων εταιρειών πέταξε η Πολωνία. Η Σλοβακία επέστρεψε στην Ρωσία 160.000 δόσεις Sputnik V με άγνωστη κατάληξη. Στις Η.Π.Α. μόνο η βόρεια Καρολίνα διαθέτει 800.000 δόσεις, που λήγουν οσονούπω.

Επίλογος με την Γκραικυλία με τα παρατεταμένα μέτρα, τα μόνιμα λουκέτα (lock dοwn) και τις φασιστικές απαγορεύσεις, που όσο και να καμαρώνουν ο Κούλης και η συν αυτώ, έχουν αποτύχει πλήρως. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η θνησιμότητα  ξεπερνώντας και τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρώπης από τα μέσα του Φεβρουαρίου ως τον Ιούνιο. Η επιπλέον θνησιμότητα στη χώρα μας έφτασε το 28% τον Νοέμβριο ακολουθώντας μια πτωτική πορεία ως τον Φεβρουάριο, όμως από τον Μάρτιο ξεκίνησε πάλι ανοδική πορεία, που την έφερε τον Ιούνιο στη δεύτερη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά την Λετονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: