Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

 

Όστις θεωρεί πως δεν έχουμε μεταλλαχθεί σε Κολομβία πλανάται πλάνην οικτρά. Κοινωνική εικόνα που δεν σκιαγραφείται αποκλειστικά από τις καθημερινές δολοφονίες εκκαθάρισης λογαριασμών ή και ακόμη από την σχεδόν καθημερινή αποκάλυψη διασπαρμένων σκελετών καθ‘ άπασα την επικράτεια. 


 

 

 

Το αστυνομικό δελτίο είναι πλήρες από αδικήματα που φωτογραφίζονται ανατριχιαστικά στον ποινικό κώδικα, δίχως αυτά να περιορίζονται σε εγκλήματα κατά της ζωής, με κυρίαρχο το πρεζεμπόριο και τη μαστροπεία. 

Ποια μύγα με τσίμπησε τώρα στη δύση του Αυγούστου; Θα σας πω.. Σχεδόν απέναντί μου – σε μια μεσοαστική γειτονιά κατοικώ—είναι ένα πρακτορείο Προπό μεσοτοιχία με μια καφετέρια η κίνηση επί των οποίων είναι ισχαιμική. 

Στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που επί δημοσίου ήταν τόπος συνάθροισης κυρίως αρσενικών κυνηγών της τύχης και ευημερούσε, σήμερα, επί της κατοχής των Τσέχων, κάθε παίκτης που εισέρχεται φωτογραφίζεται ως φυσικό φαινόμενο. Το ίδιο και στη παραπλεύρως καφετέρια. 

Και θα μου πείτε που το περίεργο.. Ξέπλυμα μαύρου σαν πίσσα χρήματος θα είναι για να μην έχουν πληγεί από τις σεισμικές δονήσεις της οικονομίας και της επιδημίας. 

Έλα όμως που από το μπαλκόνι μου και κατά τις αγρύπνιες μου συναντιέμαι συχνά με το πήγαιν’ έλα κάποιων τετράτροχων που η αξία τους υπερβαίνει το κόστος μιας πενταόροφης πολυκατοικίας; Φεράρι, Μαζεράτι, Λαμποργκίνι και χθες αργά με τύφλωσε η λάμψη μιας Άστον Μάρτιν. 

Έρχονται και απέρχονται en block όταν η πλειονότητα του λαού βιώνει καθ ομάδες τον εφιάλτη των πλειστηριασμών. 

Φυσική απορία κάθε λογικού ανθρώπου. Που στο διάβολο βρέθηκαν αυτά τα λεφτά και σε ποιο επίπεδο της οικονομίας διακινούνται ώστε να εμφανίζονται προκλητικά ως χλιδάτο αποτέλεσμα στη ποιότητα της ζωής; Αλλά και να αποκαρδιώνουν εκείνον τον μικροαστό επιστήμονα που με τον σταυρό και το ευαγγέλιο έχτισε το σαθρό ως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται οικοδόμημα της ζωής του; 

Πόσες τέτοιες καφετέριες και πρακτορεία της τύχης (και όχι μόνον) είναι διασπαρμένα σε όλη τη χώρα; 

Αν ήμασταν κράτος και όχι αποικία αναφορά αυτού του τύπου θα ξεσήκωνε θύελλα ερευνών σήμερα το πολύ πολύ να ξεσηκώσει θύελλες θαυμαστών και μιμητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: