Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΙΚΗ

 Στην οικονομική κρίση και στην απουσία κρατικής φροντίδας αποδίδουν οι ειδικοί την επικίνδυνη αύξηση των εγκλημάτων ως αυτό.. Κατερίνη: Έπνιξε την αδελφή της με το λουρί της τσάντας της!!


 

Μια 75χρονη με ψυχικό νόσημα έπνιξε τη νύχτα την 73χρονη αδελφή της χρησιμοποιώντας το λουρί της τσάντας της, στον οικισμό Καλλιθέα της Κατερίνης. Η 75χρονη συνελήφθη και προσάγεται στην εισαγγελία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Το έγκλημα έγινε στη διάρκεια της νύχτας και η σορός βρέθηκε στις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα από συγγενή των δύο αδελφών. 

Ο συγγενής διαμένει σε γειτονική κατοικία και δεν είναι σαφές γιατί πήγε στο σπίτι εκείνη την ώρα, αλλά ίσως άκουσε τις φωνές των δύο γυναικών. Ειδοποίησε ωστόσο την αστυνομία και η δράστιδα συνελήφθη. 

Τα εγκλήματα από ψυχικά ασθενείς έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, γεγονός που οι ειδικοί αποδίδουν στην μειωμένη παροχή κρατικής φροντίδας και στην οικονομική κρίση μετά την χρεοκοπία, ενώ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο συνέβαλε αρνητικά και η πανδημία στην ελλιπή μέριμνα των ψυχικά νοσούντων και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: